|

Adana’ya gıda ve su ürünleri OSB müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’ya gıda ve su ürünleri organize sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını kaydetti. Sözlü, “Çukurova çiftçisinin alın teri ve emeğinin daha çok değer bulması için sektör temsilcileriyle birlikte çalışıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:22 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye gündemi ve Adana ekonomisine yansımalarının değerlendirildiği televizyon programında kente gıda ve su ürünleri organize sanayi bölgesi(OSB) kurulması için çalışma başlattıklarını müjdeledi.


Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ve Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ile birlikte Bloomberg HT'de canlı yayınlanan “Çıkış Yolu” programının konuğu oldu.



Başkan Hüseyin Sözlü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör örgütlerine karşı vatandaşlarının can güvenliği ve ülkenin geleceği için tedbirler aldığını, bu durumun ekonomik yansımalarının pozitife dönmesi için de biran önce huzurun tesis edilmesi gerektiğini belirtti. Çözüm rotasının birlik ve beraberlikten geçtiğinin altını çizen Başkan Sözlü, “kaos ve kargaşa ortamı hedefleyen odakların hain planlarını bozmanın yolu birbirimize kenetlenmek, birlik ve beraberlik ruhunu diri tutmaktan geçiyor” dedi.



UYUMLU ÇALIŞMA


Başkan Sözlü, tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi amacıyla gıda ve su ürünleri OSB kurulması için çalışmalar yaptıklarını duyurdu. Başkan Hüseyin Sözlü, sanayi üssü olarak planlanan Yumurtalık Serbest Bölgesi ile Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'ni kente bağlayacak 15 kilometre uzunluğunda, 20 metre genişliğindeki Ceyhan- Sarımazı yolunun yapımını büyük ölçüde tamamladıklarını belirterek, KOBİ'lerin yoğun olduğu Metal Sanayi Sitesi, Mobilyacılar Sitesi ve Nakliyeciler Sitesi'nin yoğunlukla kullanacağı yol ve altyapı hizmetlerini de gerçekleştirdiklerini ifade etti.



'KATMA DEĞERİ ARTTIRILMALI'


Adana'da tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulanan kırsal kalkınma projeleriyle köylünün yüzünü güldüren Başkan Sözlü, “Çukurova çiftçisinin alın teri ve emeğinin daha çok değer bulması gerekiyor. Sanayi, tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcileriyle birlikte çalışıyoruz. Bu yüzden gıda ve su ürünleri OSB kurulması çok isabetli olacak” diye konuştu.





#Adana
#Organize sanayi bölgesi
7 yıl önce