|

Adaylığın yolu çetin

2019 mahalli seçimleri öncesi belediyeler AK Parti Genel Merkezi tarafından yakından izleniyor. AK Partili belediye başkanlarının projelerinin hayata geçip geçmediği tek tek kontrol ediliyor. Belediyelerin borçları, yatırımları, öz gelirleri, şehirdeki planlama süreçleri, hizmetlerin kalitesi takip edilen başlıklar arasında.

Yeni Şafak ve
08:00 - 27/11/2017 الإثنين
Güncelleme: 08:12 - 27/11/2017 الإثنين
Yeni Şafak
AK Parti Genel Merkezi
AK Parti Genel Merkezi

AK Parti’de 2019’da yeniden aday olmak isteyen belediye başkanlarını çetin bir yol bekliyor. Mahalli idare seçimlerine giden süreçte mevcut belediyeleri korumak, yenilerini eklemek isteyen AK Parti, belediyelere dönük takip mekanizmasını genişletti.

VAATLER GERÇEKLEŞTİ Mİ

Bu çerçevede belediye başkanlarının seçim sırasında vaad ettiği projelerin hayata geçip geçmediği tek tek kontrol edilirken, yönettikleri belediyelerin ‘borçları, yatırımları, öz gelirleri, şehir planları, imar planları, verilen hizmetlerin kalitesi” gibi unsurlar takip ediliyor. Vatandaş nezdinde belediyenin ve belediye başkanına ilişkin algının ne olduğu araştırılıyor. Vatandaş memnuniyetine ilişkin anket çalışmaları gerçekleştiriliyor. 2019 mahalli idare seçimlerine giden süreçte vatandaşların istekleri ve ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelikte değerlendirmeler yapılıyor. Bu değerlendirmeler 2019 mahalli idareler seçimleri öncesinde aday belirme sürecinde parametre olarak değerlendirilecek. Başkan ve belediyenin performansı ile yetinmeyen AK Parti ayrıca belediye sınırları içindeki boşanma, eğitim seviyesi, suç oranları gibi sosyal verilere de dikkat ediyor.

#AK Parti
٪d سنوات قبل