|

Adil Öksüz'ün adamı Kaya yakalandı

FETÖ'nün firari Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ü darbe girişimi sonrasında İstanbul'da havaalanında karşılayan Ali Kaya İzmir'de yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:16 - 31/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

15 Temmuz'da darbe girişiminin hazırlayıcılarından olduğu ve kalkışmayı Ankara'daki Akıncı Üssü'nden yönetttiği öne sürülen Öksüz, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı. Ankara'dan bindiği uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelip Öksüz'ü karşılayan ve cep telefonuyla konuşmasını sağlayan bir kişi, güvenlik kameralarına yansıdı. Yapılan araştırmada, Öksüz ile görüştüğü belirlenen bu kişinin Ali Kaya olduğu tespit edildi.





İZMİR'E GELECEĞİ BELİRLENDİ


İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Kaya'nın İzmir'e geleceği bilgisine ulaştı. Gizlilik içerisinde yürütülen operasyonda Kaya, Buca İlçesi'nde saklandığı evden çıkıp kaçmaya çalıştığı otomobili içerisinde kıskıvrak yakalandı. Kaya'nın yanında bulunan eşi Yıldız Kaya'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Kaya'nın, 2004 yılında vatandaşlıktan çıkartıldığı ve Alman vatandaşı olduğu belirtildi.


#FETÖ
#Adil Öksüz
#Akıncı Üssü
8 yıl önce