|

Adli destekte yeni dönem

Adalet Bakanlığı, mağdurlara suç sonrası destek olma, rehberlik hizmeti sunma ve yeni mağduriyetler yaşanmasının önüne geçmek üzere yeni bir teşkilat modeli oluşturuyor.Adalet Bakanlığı, mağdurlara suç sonrası destek olma, rehberlik hizmeti sunma ve yeni mağduriyetler yaşanmasının önüne geçmek amacıyla yeni bir adli sosyal destek hizmet modeli için çalışmalara başladı.

Yeni Şafak
15:59 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:14 - 1/08/2015 Cumartesi
AA

Alınan bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ile UNICEF işbirliğiyle yeni bir çalışma yürütülüyor.



Çalışma çerçevesinde, mağdurlara suç sonrası destek olma, rehberlik hizmeti sunma ve yeni mağduriyetler yaşanmasının önüne geçmek üzere yeni bir teşkilat modeli oluşturulacak.



Bu kapsamda, Mağdur Hakları Daire Başkanlığınca çalışma grubu ve danışma kurulu, UNICEF tarafından ise çalışmalara bilimsel destek sunulması için 4 kişilik danışma grubu oluşturuldu.



Alanda çalışan hakim, savcı ve uzmanlardan oluşan ekip, durum analizi, sorunların tespiti, uluslararası iyi uygulama örnekleri ile Türkiye'de mağdur hakları alanında uygulanabilecek, etkin, işlevsel ve sürdürülebilir hizmet modelini ortaya koymak adına çalışmalarını sürdürüyor.



PİLOT UYGULAMA ANKARA BATI ADLİYESİ'NDE


Projenin pilot uygulaması, Ankara Batı Adliyesi'nde başlayacak. Projeyle çocuklarla adli görüşme odalarının aktif kullanılması, aile ve çocuk mahkemelerinde görev yapan sosyal çalışma görevlilerinin yeni bir birim altında toplanarak, etki ve analiz çalışmaları sonrasında bu birimin faaliyete başlaması hedefleniyor.




#Adalet Bakanlığı
#adli destek
#mağdurlara suç sonrası destek olma
9 yıl önce