|

AFAD dünya birincisi

Topraklarında 2 milyondan fazla mülteciyi barındıran Türkiye’ye Birleşmiş Milletler’den büyük ödül. AFAD’ın ‘Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi’ (AFKEN) projesi, ‘Kamu Hizmeti Sunumunun Geliştirilmesi’ kategorisinde 193 ülkeyi geride bırakarak birinci oldu. Ödül, BM’nin Oscarı olarak nitelendiriliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 21:03 - 29/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Birleşmiş Milletler'in Kamu Hizmeti Ödülleri'nde birinciliğe Türkiye layık görüldü. Mazlumlara kucak açarak topraklarında 2 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'yi dünya gıptayla izliyor. Birleşmiş Milletler'in kamu hizmetlerinde yeniliği geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla dünya genelinde düzenlediği BM Kamu Hizmeti Ödülleri'nde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi (AFKEN) projesi, üç eleme turunu da başarıyla geçtikten sonra 193 ülkeyi geride bırakarak birinci oldu.



PROJE ALANINDA BİR İLK


Alanında bir ilk olan AFKEN projesi, geçici barınma merkezlerinin coğrafi bilgi sistemleriyle uzaktan anlık takip edilebilmesini ve yönetilebilmesini sağlıyor. Alanındaki en itibarlı ödül olan ve BM'nin Oscarı olarak nitelendirilen ödül, Kolombiya'nın Medellin kentinde düzenlenen törende Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı İrfan Keskin'in başında bulunduğu ve AFAD heyetine teslim edildi. AFKEN projesi ile barınma merkezlerindeki tüm idari iş ve işlemler merkezi olarak takip ediliyor. Proje, meydana gelebilecek afetlerden sonra afetzedelerin geçici olarak barındırılmaları için kurulacak konteynerkent ve çadırkent gibi geçici barınma merkezlerine yönelik tüm çalışmaların AFAD merkezinden coğrafi bilgi sistemi altyapısı üzerinden yönetilmesini ve izlenmesini sağlıyor.



ELEKTRONİK TAKİP ORTAMI


Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi ile geçici barınma merkezlerine yönelik kent kapasite ve yeterlilik bilgileri, Merkezî Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) entegrasyonu ile afetzede kişi bilgisi, yardım yönetimi, depo yönetimi, personel yönetimi, erişim ve yetkilendirme işlemleri yapılıyor. İstatistiki bilgiler ve raporlar tek bir merkezden elektronik ortamda takip edilebiliyor.


AFKEN sisteminin yaygınlaştırılması ile barınma merkezlerinin yönetimi ve idaresi kolaylaştırılırken, tüm barınma merkezlerinde standart bir yönetim modeline geçilmesi de sağlandı.


#Kamu Hizmeti Ödülleri
#Birleşmiş Milletler
#Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi
9 yıl önce