|

Ağabeyim böyle sessiz durmaz

Iğdır’da PKK’lı teröristler polise haince pusu kurdu. ‘Şüpheli 2 kişi var’ ihbarında bulunan örgüt üyeleri olay yerine gelen polis memuru Olgun Kurbanoğlu’nu şehit etti. Kurbanoğlu için Iğdır’da düzenlenen cenaze töreninde şehidin kız kardeşi Asuman Kurbanoğlu’nun feryatları yürekleri dağladı. Şehidin kardeşi, “Ağabeyimi verin. Benim ağabeyim böyle sessiz durmaz” diye ağıt yaktı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:23 - 2/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Iğdır Karakoyun'da bir pastanede PKK'lı 2 teröristin bulunduğu ihbarı üzerine işletmeye giden polis memuru Olgun Kurbanoğlu (46), şüphelileri gözaltına almak istedi. Bu sırada çıkan çatışmada Kurbanoğlu ile 1 terörist yaralandı. Ağır yaralanan ve çevredeki vatandaşlarca otomobille Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kurbanoğlu müdahaleye rağmen şehit oldu. Olayın ardından kaçan 1'i yaralı 2 teröristin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.



KARDEŞİN FERYADI


Şehit polis memuru Kurbanoğlu için çatışma sonrası yaralı olarak kaldırıldığı Iğdır Devlet Hastanesi önünde tören gerçekleştirildi. Iğdır Valisi Davut Haner, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, 5. Hudut Alay Komutanı Albay Ekrem Küçükberber, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus ile polis ve askerlerin katıldığı törende, hüzünlü anlar yaşandı. Şehidin kız kardeşi Asuman Kurbanoğlu, törende, “Ağabeyim nerede, abimi verin. Benim ağabeyim böyle sessiz durmaz” diyerek ağladı.



ÇIPLAK AYAKLA GELDİ


Şehidin diğer ablası Şenay Okuklu ise Kars'tan kardeşinin cenaze törenine geldi. Cenaze töreni için geldiği otomobilden çıplak ayakla inen Şenay Okuklu'ya, daha sonra kadın polis memuru tarafından terlik verildi. Tören boyunca abla Okuklu ile ağabeyi Sadık Kurbanoğlu'nun ağıtları törene katılanları duygulandırdı. Törenin ardından şehidin cenazesi, otopsi yapılmak üzere helikopterle Erzurum'a sevk edildi. Şehidin naaşı Erzurum'daki törenin ardından memleketine uğurlandı.



1 hafta önce annesini kaybetmiş


Şehit polis Olgun Kurbanoğlu'nun bir hafta önce Kars'ın Susuz İlçesi'nde yaşayan annesi Sezile Kurbanoğlu'nun da vefat ettiği ortaya çıktı. Kurbanoğlu'nun, annesini toprağa verdikten sonra, 2 gün önce görevine döndüğü belirtildi.


#Şehit polis
#Olgun Kurbanoğlu
#Şenay Okuklu
9 yıl önce