|

Aile Bakanı Kaya koruyucu ailelerle iftarda bir araya geldi

Koruyucu aileleriyle iftar programında bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "Sosyal Ekonomik Destek kapsamında 2016'da 137 bin 415 çocuğumuza aile yanında destek sağladık. Bu yıl ise toplam 102 bin 458 çocuğumuzu ailesinin yanında desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

Yeni Şafak
23:30 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 00:02 - 17/06/2017 Cumartesi
AA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Sosyal Ekonomik Destek kapsamında 2016'da 137 bin 415 çocuğumuza aile yanında destek sağladık. Bu yıl ise toplam 102 bin 458 çocuğumuzu ailesinin yanında desteklemeye devam ediyoruz." dedi.

Kaya, koruyucu ailelerin katılımıyla kentteki otelde düzenlenen iftar programında, toplumu güçlü ve güzel geleceğe taşıyan en güçlü değerin aile olduğunu söyledi.

Ailenin ahlaki değerler ve insanda yükselen fazilet hissinin öğretildiği bir okul olduğunu vurgulayan Kaya, "Çocuklarımız için aile, sevgiyle kuşatılmış en sağlam kaledir. Bir ülkeyi sevgi ve umut coğrafyası haline getirmek istiyorsak çocuklarımızı her türlü tehlike ve kötülükten koruyarak, aile yanında gelişimlerini desteklemek zorundayız." diye konuştu.

"
Ülkemizin de geleceğine sahip çıkıyorsunuz"

Bakanlığın ve koruyucu ailelerin çocuklara büyük bir özveriyle sahip çıktığına değinen Kaya, her evde farklı bir hikaye yaşandığını kaydetti.

Kaya, koruyucu ailelerin her türlü zorluğa göğüs gerdiğini belirterek, "Unutmayalım ki bugün sahip çıktığımız her bir çocuğumuz, gencimiz Türkiye'nin istiklal ve istikbalidir. Sizler, çocuklarımıza sahip çıkmakla ve onlara aile olmakla kalmıyor, aslında ülkemizin de geleceğine sahip çıkıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya, aile ve sosyal politikalarda başlatılan "aile yanında destek" uygulamalarıyla, aile bütünlüğünü korumaya ve çocukların aile ortamında gelişimlerini desteklemeye devam ettiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Sosyal Ekonomik Destek kapsamında 2016'da 137 bin 415 çocuğumuza aile yanında destek sağladık. Bu yıl ise toplam 102 bin 458 çocuğumuzu ailesinin yanında desteklemeye devam ediyoruz. Çocuklarımızın aile yanında en iyi şekilde yetiştirilmesi için Bakanlık olarak maddi ve manevi tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.
  • Hizmet alanlarımızı zamanın değişen şartlarına uygun hale getirmek, geleceği de planlayarak doğabilecek sorunları önceden engelleyebilmek için koruyucu ve önleyici hizmetleri yaygınlaştırıyoruz. Koruyucu Aile Programı, bunlardan biri. Çocuklarımız öncelikle aileleri yanında desteklenmekte, aile yanında desteklenmesi mümkün değilse, koruyucu aile ve evlat edindirme hizmetlerinden yararlandırılmaktadır."
"55 yabancı uyruklu çocuk yararlanıyor"

Çocukları aile ortamında yetiştirmek amacıyla yurt modelinden, ev tipi bakım modeli uygulamasına geçtiklerini hatırlatan Kaya, "Sevgi ve Çocuk Evleri" uygulamasıyla da çocuk hizmetlerinde büyük bir değişim gerçekleştirdiklerini anlattı.

Kaya, 2013'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde koruyucu aile sayısını artırmak ve daha fazla dikkati çekmek amacıyla "Gönül Elçileri Projesi"ni uygulamaya başlattıklarını hatırlattı.

Bu sayede 2002'de 500 koruyucu aile yanında 515 çocuk varken, bugün 4 bin 319 koruyucu aile yanında 5 bin 247 çocuğun bulunduğu bilgisini paylaşan Kaya, bugüne kadar söz konusu hizmetten yararlanan çocuk sayısının ise 10 bin 674 olduğunu ifade etti.

Kaya, yabancı uyruklu olup Koruyucu Aile Programı'ndan yararlanan 55 çocuk bulunduğunu, bunların 37'sinin de Suriyeli olduğunu söyledi.

"Koruyucu Aile Programı, büyük bir iyilik hareketidir"

Koruyucu ailelere ziyaretlerinde yaşadığı anıları aktaran Kaya, "Bu harika duyguların daha çok insanımız tarafından yaşanması için hep birlikte çalışacağız. Bu konuda toplumsal duyarlılığı artırmaya, aileler olarak iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Hiçbir yavrumuzu, çocuğumuzu sahipsiz bırakmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, koruyucu ailelerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra çocuklara sahip çıkan koruyucu ailelere de şükranlarını iletti.

Böbreğini veren koruyucu babaya "Yılın Babası" ödülü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, konuşmasının ardından böbrek yetmezliği olan ve 8 yaşındayken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına verilen Kader'e böbreğinin tekini bağışlayan koruyucu babası Mustafa Boyraz'a Babalar Günü dolayısıyla "Yılın Babası" ödülünü verdi.

Mustafa ve Azize Boyraz'a "Kader'i kaderine terk etmedikleri" için teşekkürlerini ileten Kaya, "Mustafa Boyraz, Kader'e sadece sevgisini değil, canından bir parçasını da verdi. Anne babalık sadece kan bağıyla olmuyor, can bağıyla da oluyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya, koruyucu aileler arasında düzenlenecek "Yılın Babası" ödülünü geleneksel hale getireceklerini, annelere de Anneler Günü'nde "Yılın Annesi" ödülünü vereceklerini söyledi.

Boyraz ailesinin hikayesinin anlatıldığı video gösteriminin de yapıldığı program sonunda Kaya, koruyucu ailelerle fotoğraf çektirdi.

#Fatma Betül Sayan Kaya
7 yıl önce