|

Aile boyu ihanet

FETÖ'ye yönelik olarak 15 Temmuz'dan sonra başlatılan kapsamlı operasyonlarla örgüt şebekesi günbegün aydınlığa çıkarılırken, kritik isimlerin bu ihanete aile boyu ortak olduğu gerçeği dikkatleri çekiyor. FETÖ'nün Türkiye'deki 1 numaralı ismi Öksüz'den örgütün çeşitli kademelerdeki isimlerine kadar birçok terörist, bu işe bulaşmış durumda. FETÖ elebaşı Gülen başta olmak üzere 5 farklı aileye ışık tuttuk.

Yeni Şafak
13:19 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:01 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Adil Öksüz ve Fetullah Gülen.
Adil Öksüz ve Fetullah Gülen.

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün üniformalı teröristlerince gerçekleştirilen darbe girişimi başarıyla püskürtülürken, güvenlik güçleri yurdun 81 ilinde kapsamlı bir operasyon süreci başlattı. Geride bıraktığımız 4 ay içinde örgüt şebekesine büyük bir darbe vurulurken, soruşturmalar ve operasyonlarda dikkati çeken bir tablo ortaya çıkıyor. Buna göre FETÖ mensubu olduğu tespit edilen bazı teröristlerin, aile fertleriyle birlikte bu ihanete ortak olmuş olduğu görülüyor.



FETÖ'nün faaliyetlerine katılan ve çeşitli kademelerde rol oynayan örgüt mensuplarından 5'ini ve ailesini mercek altına aldık. Buna göre FETÖ elebaşı Gülen başta olmak üzere Öksüz, Batmaz, Kulaç ve Özer ailesindeki FETÖ'cüleri derledik.








Cumhurbaşkanı Erdoğan özetledi

"Ben diyordum ki; bunların tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı da ihanet diyordum. Şimdi tabanı ibadet demekten de biraz çekinmeye başladım. Çünkü bazı gerçekler olduğu halde hala aynı istikamette gidenler var. Temenni ederim ki Rabbim onlara da hidayet verir."

*Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yapmış olduğu açıklamadan

...







Adil Öksüz ve ailesindeki FETÖ'cüler

FETÖ'nün Türkiye'deki 1 numaralı ismi olan firari FETÖ'cü Adil Öksüz'ün 15 Temmuz gecesi Akıncı'da bulunan sivillerin başında geldiği ortaya çıkmıştı. Firari FETÖ'cü Öksüz'ün ailesindeki bazı kişilerin de örgütle yakından bir bağlantı içinde olduğu ortaya çıktı.


Arif Öksüz

Mersin eski İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün 17/25 Aralık operasyonları sonrasında FETÖ'yle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Öksüz bu sabah Mersin'de adliyeye sevk edildi.


Remzi Öksüz

Arif Öksüz'ün kardeşi Remzi Öksüz, Hatay'ın Erzin ilçesinde Mal Müdürü olarak görev yapıyordu. Örgütle bağlantısı tespit edilen Öksüz görevden alındı.


Mehmet Öksüz

Adil Öksüz'ün amcası olan Ziraat Bankası'ndan emekli Mehmet Öksüz, 15 Temmuz'dan önce Adil Öksüz'e evinin kapılarını açmıştı.


Kemal Batmaz ve en yakınındaki terörist

FETÖ'nün darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'da Kaynak Kağıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz'ın firari Adil Öksüz'le birlikte yönettiği dün ortaya çıkarılmıştı. Kemal Batmaz tutuklu bulunuyor.


Şakir Batmaz

Batmaz'ın kardeşinin de FETÖ'den tutuklandığı bildirildi. Kemal Batmaz'ın kardeşi Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Batmaz'ın, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan dolayı Kayseri'de tutuklandığı öğrenildi.

Ömer Kulaç ve FETÖ'cü kardeşleri

FETÖ'cü darbe girişiminde darbeciler tarafından sözde Kırşehir sıkıyönetim komutanı olarak atandığı belirlenen Jandarma Kurmay Albay Ömer
Kulaç, Twitter'da Analizi Harbi (kula_mer) adllı hesap üzerinden
askeri istihbaratları paylaşıyordu. Kulaç, iki kardeşiyle birlikte tutuklu.


Hüseyin Kulaç

Ömer Kulaç'ın kardeşi olan Yargıtay eski üyesi Hüseyin Kulaç'ın FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi. Hüseyin Kulaç'ın eşinin ağabeyi ise Ergenekon kumpas davalarının savcısı olan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili FETÖ'cü Cihan Kansız olduğu ortaya çıktı.


Hasan Kulaç

Kulaç kardeşlerin bir diğeri ise Tuğamiral Hasan Kulaç. Örgüt bağlantılı olduğu tespit edilen Kulaç'ın ifadesinde 'ülke genelinde sıkıyönetim ilan edildi' ifadeleriyle anlatmıştı.

İsmail Özer ve FETÖ'nün koruması olan akrabası

15 Temmuz darbe girişimiyle başlayan soruşturma kapsamında FETÖ bağlantısı tespit edilen işadamı İsmail Özer'in 8 kardeş ve yeğeninin de FETÖ ile ilişkili olduğu ortaya çıktı.


Mahmut Zekeriya Özer

Özer'in kardeşi Mahmut Zekeriya Özer'in ABD'de olduğu ve örgüt elebaşısı Gülen'in korumalığını yaptığı belirtildi.


İbrahim Özer

Özer'in kardeşi İbrahim Özer'in Manisa Emniyet Müdür Yardımcısıyken FETÖ'den açığa alındığı ve ardından tutuklandığı öğrenildi.


Diğer kardeşler aranıyor

Özer'in, Hüseyin Özer, İsmail Özer, Fetih Özer, Selami Özer, Hasan Atıf Özer ve Mehmet Emin Özer isimli kardeş ve yeğenlerinin FETÖ operasyonu kapsamında arandığı öğrenilmişti.


Fetullah Gülen ve yeğenleri

Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fetullah Gülen, 1999'dan bu yana ABD'de barınıyor. Örgütün elebaşı olan ve 15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı sorumlusu Gülen'in iade süreci devam ediyor. 81 ilde örgüte yönelik sürdürülen operasyonlarda ise teröristbaşının akrabalarının, örgüt faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle yakalandığı ortaya çıkıyor.


Abdullah Korucuk

Erzurum'da, gözaltına alınarak tutuklanan Abdullah Korucuk, Fetullah Gülen'in yeğeni. Korucuk'un kentteki yabancı dil eğitimi verilen özel bir okulun sahibi olduğu biliniyor.


Kemalettin Gülen

Kastamonu'da gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşılığından gıyabi tutuklu Fetullah Gülen'in akrabası Kemalettin Gülen tutuklandı.


Semiha Kabakçı

Gülen'in amcasının torunu olan Semiha Kabakçı ve eşi Necmi Kabakçı tutuklandı. Semiha Kabakçı'nın örgütün sözde 'hendek sorumlusu' olduğu iddia ediliyor.


Şemsettin Gülen

Gülen'in Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki
amcası Şemsettin Gülen'in örgüt üyeliğinden yakalandığı bildirilirken, Şemsettin Gülen'in
Bursa'daki
oğlu Abdülhamit Gülen'in de FETÖ bağlantılı olduğu ortaya çıkarıldı.
#FETÖ
#Adil Öksüz
#Ömer Kulaç
#Kemal Batmaz
#Fetullah Gülen
7 yıl önce