|

AK Parti heyeti Mardin'e geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Hem yaşam hakkını hem demokrasiyi hem de kamu düzenini koruyacak adımları atmaya devam edeceğiz. Terörle mücadele de devam edecek. Amaç vatandaşlarımızın huzurunu korumaktır" dedi.

Yeni Şafak
21:31 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 18:34 - 1/09/2015 Salı
IHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül'ün başkanlığında, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, AK Parti MKYK üyesi Muhammed İkbal Seyda, eski Van Milletvekili Gülşen Orhan, eski AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış'tan oluşan heyet, Mardin'deki temaslarının ardından Kızıltepe ilçesine geçti.



Hacı Abdurrahman Doğru Camisinde kanaat önderleriyle görüşen heyet, yengesi vefat eden Hüda Par Dış İlişkiler Sorumlusu Mahmut Kılınç'a da taziyede bulundu.



Daha sonra Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen heyet, esnaf ziyaretinin ardından 4 gün önce Kızıltepe'de terör saldırının yaşandığı bölgede inceleme yaptı.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, yaptığı açıklamada, son gelişen hadiselerle ilgili bölge halkının görüşünü almak ve partisinin düşüncelerini aktarmak amacıyla Mardin'e geldiklerini söyledi.



Partisince uygulamaya geçirilen Çözüm Süreci'nden vatandaşların memnuniyet duyduğunu dile getiren Gül, şöyle konuştu:



"Bu anlamdaki iradenin şu ana kadar getirmiş olduğu süreçten, yapılan operasyonlar ve diğer kamu düzeni ile ilgili bütün adımlardan da memnuniyeti duyduk. Bu konuda vatandaşlarımızla beraber olduğumuz için de büyük bir mutluluk duyduk.”



"Terörle mücadele devam edecek"


Terör örgütünün uzaktan kumanda ile patlattığı bir vakayı yerinde görmek üzere bölgeye geldiklerini belirten Gül, şunları kaydetti:



"Hamdolsun sadece vatandaşlarımızın ve polislerimizin yaralanmasıyla sonuçlandı. Gerçekten terörün ne kadar insan hayatı için çekilmez olduğunu gösteriyor. Eğer bir insan yaşamıyorsa özgürlük yoktur. Hem yaşam hakkını hem demokrasiyi hem de kamu düzenini koruyacak adımları atmaya devam edeceğiz. Terörle mücadele de devam edecek. Amaç vatandaşlarımızın huzurunu korumaktır. Huzur ve demokrasiyi korumak için her türlü adımları atmaya devam edeceğiz."



#mardin
#AK Parti
#heyet
9 yıl önce