|

AK Parti kampı başlıyor

AK Parti’nin 26’ncı istişare ve değerlendirme kampı yarın Afyonkarahisar’da başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel başkanlığa seçilmesinin ardından 41 ay sonra katılacağı kamptaki oturumlarda moderatörlük yapacak. Kampta, bölge ve ülke gündeminin yanısıra partideki değişim süreci değerlendirilecek.

Yeni Şafak ve
04:01 - 5/10/2017 الخميس
Güncelleme: 04:58 - 5/10/2017 الخميس
Yeni Şafak
Erdoğan 41 ay  sonra kampta.
Erdoğan 41 ay sonra kampta.

AK Parti’nin 26’ncı İstişare ve Değerlendirme Kampı yarın Afyonkarahisar’da başlıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 41 ay aradan sonra ilk kez partinin istişare kampına başkanlık edecek.

Erdoğan’ın yeniden genel başkan seçilmesi sonrasındaki ilk kampa kurucular kurulu üyeleri, MKYK üyeleri, Bakanlar, miletvekilleri, kadın, gençlik kolları başkanları katılacak. Yarın başlayacak kampın programı da netleşti, ilk gün kayıt işlemlerinin yapılacağı kampta, esas program cumartesi günü gerçekleşecek.

16 YILLIK SÜREÇ

Cumartesi günü AK Parti’nin 16 yıllık sürecini anlatan sinevizyon gösterisi gerçekleşecek. Erdoğan’ın basına açık bölümde yapacağı açılış konuşmasında önemli mesajlar vermesi bekleniyor. İran ziyareti, gayrimeşru referandum yapan IKBY’ye yönelik yaptırımlar, çatışmasızlık bölgeleri konularında değerlendirme yapacak olan Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında da bilgi vermesi bekleniyor.

PARTİ İÇİ MESAJLAR

Kampta ülke gündeminin yanı sıra AK Parti’nin iç değerlendirmesi de yapılacak. Bu kapsamda Erdoğan, partideki metal yorgunluğunu ortadan kaldıracak değişim sürecine ilişkin mesajlar verecek. Devam eden ilçe kongreleri ile kasım ayında başlayacak il kongreleri de değinilecek konular arasında yer alıyor. Yine 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçim, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik hazırlıklarla ilgili de Erdoğan’ın mesaj vermesi bekleniyor.

EKONOMİK HEDEFLER

Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından bakanların sunumlarına geçilmesi planlanan kampta, ilk oturum ekonomi ağırlıklı olacak. Bu bölümde Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuşacak. Türkiye’nin enerji ve ulaştırma alanındaki yatırımlar hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme sunulacak. Orta Vadeli Program da yine bu oturumda ele alınarak hedeflere ulaşılması konusunda atılacak adımlar üzerinde değerlendirmeler yapılacak.

  • GÜVENLİK POLİTİKALARI
  • İkinci oturumun gündemi ise güvenlik politikaları. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli sunum yapacak. Sunumlarda terör örgütleri ile mücadelede Türkiye’nin kararlılığı vurgulanacak. Yine Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğü adına Türkiye’nin tutumu üzerinde durulacak. AB başta olmak üzere batılı ülkelerle ilişkiler de gündemde olacak.
MODERATÖR OLACAK

Kampın son günündeki istişare ve değerlendirme toplantısında ise gündemdeki konularla ilgili katılımcılarla fikir alış verişinde bulunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm oturumlara başkanlık etmesi bekleniyor.

#AK Parti
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
٪d سنوات قبل