|

AK Parti MKYK atama yetkisini Erdoğan'a devretti

AK Parti MKYK, Ahmet Davutoğlu döneminde genel başkandan geri aldığı il ve ilçe başkanlarını atama yetkisini genel başkana devretme kararı aldı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sayede istediği teşkilat atamalarını süratle gerçekleştirebilecek.

Yeni Şafak
09:17 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:59 - 5/10/2017 Perşembe
Diğer
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti’de, partinin kongreden sonra en yüksek karar organı olan Merkez Karar Yönetim Kurulu’ndan (MKYK) kritik bir hamle geldi. Kurul, parti tüzüğünde yer alan il ve ilçe başkanlıklarına atama yetkisini, teşkilat başkanı aracılığıyla kullanılmak üzere genel başkana devretti. Teşkilatlarla ilgili atama yetkisi, Ahmet Davutoğlu döneminde genel başkandan alınmıştı.

Teşkilat atamaları süratle yapılacak

Milliyet'te yer alan habere göre; MKYK bir önceki toplantısında, Davutoğlu döneminde genel başkandan geri aldığı, kendi isteği doğrultusunda Yıldırım döneminde de uhdesinde tuttuğu il ve ilçe başkanlarını atama yetkisini genel başkana devretme kararı aldı. Erdoğan’ın bu sayede 12 Kasım’a kadar tamamlanacak ilçe ve 2018 Şubat sonuna kadar tamamlanması planlanan il kongrelerini beklemeksizin, istediği teşkilat atamalarını süratle gerçekleştirebileceği belirtildi.


#AK Parti
#MKYK
#Recep Tayyip Erdogan
6 yıl önce