|

Teşkilat atamaları yeniden MKYK'da

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'de teşkilatlara atama sürecine dair alınan yeni kararı açıkladı. Bu doğrultuda teşkilatlara atama yetkisi teşkilat başkanlarından alınıp, yeniden Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na verildi.​

Yeni Şafak
17:38 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 19:20 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Çelik, parti içi teşkilat atamalarına dair MKYK'da alınan kararın oy birliğiyle alındığını duyurdu.
AK Parti Sözcüsü Çelik, parti içi teşkilat atamalarına dair MKYK'da alınan kararın oy birliğiyle alındığını duyurdu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun ardından önemli açıklamalarda bulundu.



Ömer Çelik'in açıklaması şöyle:


"Biz hem Çanakkale'yiz hem 'Kut'ül Amare'yiz.



Terörle mücadelemiz sürecek. Bu demokrasimizi de koruma mücadelesidir. 'İç savaş' uyarılı yapıyor. Türkiye'de bir iç savaş yok. Türkiye'de milletten yetki almış güvenlik güçlerinin, terör örgütlerine karşı meşru müdahalesi vardır. Paralel yapı, Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden bir yapıdır.



Anayasa yazılıyor

Yeni anayasa konusunda 3 ana alanda temel haklar; kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda konu başlıkları ele alınıyor. Yazım çalışmaları sürüyor. Bu ay içerisinde belli bir aşamaya ulaşmış olacağız. Taslak metin hazır olacak.




Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, teşkilatlara atama konusunda yetkiyi teşkilat başkanlarına vermişti. Bugün bu yönde farklı bir karar MKYK'da alındı.Teşkilat ile ilgili konuların detaylı tartışılması için yetki tekrar MKYK'ya alınmıştır.



İlk imza Başbakan'dan

Kısaca teşkilat ile ilgili atama yetkisi tekrar MKYK'ya alınmıştır. MKYK'larda bu kararları alacağız. Karar oy birliğiyle alındı, ilk imza Başbakan Davutoğlu'ndan. Kriz yok."




#AK Parti
#Ömer Çelik
#Gündem
8 yıl önce