|

AK Parti’de aday adayı heyecanı

Seçim hükümetinin kurulmasının ardından AK Parti’de seçim hazırlıkları hız kazandı. Aday adayı başvuruları yarından itibaren başlıyor. Üç dönem şartının aranmayacağı başvurular perşembe günü sona erecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 00:08 - 30/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 63. Hükümet'i kurmasının ardından AK Parti'de 1 Kasım hazırlıkları hızlandı. Aday adayı başvuruları yarından itibaren alınmaya başlanacak. Üç döneme takılanlar da başvuru yapabilecek.



Davutoğlu, önceki gün seçim kabinesini açıkladıktan sonra AK Parti MKYK ve MYK üyeleriyle bir araya geldi. MKYK'da, 1 Kasım'da yapılacak seçimler için yürütülen hazırlıklar masaya yatırıldı. Aday müracatlarının başlaması ile ilgili karar MKYK'nın gündemine geldi. Karar doğrultusunda AK Parti'de milletvekili adaylığı için başvurular yarın sabah 08.00'de başlayacak. Aday başvuruları Perşembe günü saat 19.00'da sona erecek.



YARIN RESMEN BAŞLIYOR


Milletvekili aday listeleri 18 Eylül'de YSK'ya verilecek. YSK'nın belirlediği takvime göre seçim takvimi resmen 31 Ağustos günü başlayacak. Siyasi partiler aday listelerini 18 Eylül'de YSK'ya verecek, kesin aday listeleri 28 Eylül'de ilan edilecek.


AK Parti'de 12 Eylül'deki olağan kongre için de hazırlıklar sürüyor. Kongrede, genel başkan seçimiyle birlikte tüzük değişikliğine de gidilmesi planlanıyor. Tüzük değişikliğiyle üç dönem kuralının esnetilmesi planlanıyor. Üçüncü dönemini geçirmekte olan 26 ismin de önünün açılacağı ifade ediliyor. Cevdet Yılmaz, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Şimşek, Veysel Eroğlu gibi isimlerin milletvekili seçilebilmesi için tüzük değişikliği yapılacağı belirtiliyor.



YENİDEN BAŞVURABİLECEKLER


AK Parti'de, üç dönem kuralına takıldığı için 7 Haziran seçimlerinde milletvekili listelerinde yer alamayan 70 ismin de 1 Kasım seçimlerinde yeniden başvuru yapabilmesinin önü açılıyor.



Engellilere pozitif ayrımcılık


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Geçici Bakanlar Kurulu'na atanan bazı bakanları kabul etti. Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'yu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve İçişleri Bakanı Selami Altınok'u ayrı ayrı kabul ederek bir süre görüştü.



#aday adayı
#adaylık süreci
#ak parti
#Ali Haydar Konca
#Müslüm Doğan
9 yıl önce