|

AK Parti'den 'plaket' yanıtı: Husumeti var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce plaket verdiği Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı hedef alan Sözcü gazetesindeki iddiaları AK Parti'den yanıt geldi. Haberdeki iddia sahibinin belediyeyle husumeti olduğu ve bu nedenle gerçeği yansıtmayan ifadeleri beyan ettiği belirtildi.

Yeni Şafak
18:37 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 18:47 - 15/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleyi her alanda yürüttüğünü belirterek, soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 7 belediye başkanı ile 48 meclis üyesinin ihraç edildiğini bildirdi.

Kaya, yazılı açıklamasında, bazı basın yayın organlarında Yalova Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a ilişkin haberin yer aldığını anımsattı.

"Yasal olmayan talebi karşılık bulmayan kişinin iddiası"

"Haberle ilgili yapılan incelemede, iddia sahibi kişinin gayri yasal talebinin belediyeden karşılık bulamamasından kaynaklanan husumet olduğunun görüldüğünü" vurgulayan Kaya, mahkeme zabıtlarının da bu doğrultuda olduğunu kaydetti.

"Bu oyunlara gelmeyeceğiz "

Kaya, "AK Parti olarak FETÖ ile mücadeleyi maalesef tek başımıza yürütüyoruz ancak bazıları siyasi amaçla Türkiye'nin iç ve dış düşmanlarından medet ummaktadırlar. Bu oyunlarına gelmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin, FETÖ ile mücadeleyi her alanda yürüttüğüne dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yaptığımız soruşturmalarda 7 belediye başkanı, 48 meclis üyesini ihraç ettik. Türkiye genelinde AK Partili belediyelerdeki tüm personel başkanlarımız tarafından FETÖ iltisakı yönünden incelenmiş tespit edilenlerin ilişiği kesilmiştir. Bu çalışmalarda hukuki süreç beklenmeksizin, partimiz disiplin kurulu kararıyla işlem yapılmaktadır. Diğer partilerin de kendi içlerinde FETÖ temizliğini yapmalarını bekliyoruz ancak hala bir şey yaptıklarını görmedik. Nitekim muhalefetin FETÖ ile ilişkilerini kendi partili vekilleri de zaman zaman ikrar etmiştir."

#AK Parti
#Subaşı
#FETÖ
#Sözcü
7 yıl önce