|

AK Partili başkana kanlı pusu

Terör örgütü PKK, Diyarbakır’da AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın eczanesini bastı. Teröristlerin silahlı saldırısında Koca hayatını kaybetti. Beş gün önce “Gençler yine anlamsız şekilde ölüyor. Mutlu musunuz?” diye twit atan Koca için İstanbul Milletvekili Boynukalın, "Yiğit kardeşimizdi, şehit edildi" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 01:02 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

PKK'lı teröristler dün Diyarbakır'da AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın (31) eczanesine saldırdı. Yunus Koca'nın Sur ilçesi Dağkapı Meydanı'nda bulunan eczanesine gelen ve kimliği belirlenemeyen teröristler ateş açtı. Ağır yaralanan Koca, kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı. Koca'nın, Diyarbakır Yenişehir ilçesindeki iş yerinin önünde kalfasıyla birlikte araçtan indikten sonra eczaneye girişte saldırıya uğradığı öğrenildi. Teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.



YİĞİDİMİZ ŞEHİT OLDU


AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın, “Cesur ve yiğit bir kardeşimizdi, şehit edildi” dedi. Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, "Partimizin daha önce il ve ilçe başkanları kaçırılmış, tehdit edilmişti. Ancak bu saldırı daha önce rastlanan bir şey değil. Bu çok farklı. Üst düzeyde bir cinayet. Bu başka bir şey. Terör bağlantısı araştırılacaktır" dedi.



VURULMUŞ UZANIRIM


Geçen yıl AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları İl Başkanlığı'ndan ayrılan Koca'nın, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Bölümü mezunu olan Koca, 26 Ağustos'ta twitter'da “Bu şehirde çocukların umudu yok. Annelerin yüreği ağzında. Babalar kara kara düşünüyor. Gençler yine anlamsız şekilde ölüyor. Mutlu musunuz?!” diye twit atmıştı. Koca, 23 Temmuz'da Ahmet Kaya'nın Diyarbakır türküsünün “Diyarbekir ortasında vurulmuş uzanırım, Ben bu kurşun sesini nerde olsa tanırım...” dizelerini paylaşmıştı.



MİNİK FIRAT İÇİN İSYAN ETTİ


Koca dün gece attığı twitinde ise PKK'nın yola döşediği bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Fırat Sımpil'i hatırlatarak, "Bu kadar Kürd'ün, Arab'ın, Zaza'nın, Ermeni'nin, Çerkez'in, Süryani'nin olduğu bir ülkede milliyetçilik üzerinden siyaset yapmak ahmaklıktır. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı günler. Bir tarafta teknesi batıp kıyılara vuran çocuk yaşta mülteci bedenleri. Bir tarafta bombalarla parçalanmış çocuk bedenleri Yuhh bize bee.!" demişti. Akşam saatlerinde hastaneden alınan Koca'nın cenazesi, götürüldüğü Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde toprağa verildi.



Saldırı kalleşçe




Saldırının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu “AK davamızın yürekli neferlerinden Yunus Koca kardeşimiz kalleşçe bir saldırı sonucu vefat etti. Yunus kardeşimize yapılan bu saldırının bir an önce aydınlatılması için


gerekli talimatları verdim. Tüm kadrolarımızla bu saldırının takipçisi olacağız” dedi.


#yunus koca
#AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca
#Abdurrahman Kurt
9 yıl önce