|

AK Partili Yüksel vefat etti

TBMM’deki odasında çalışmalarını sürdürürken kalp krizi geçiren 55 yaşındaki AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel vefat etti. Hastane önünde açıklama yapan Başbakan Yıldırım “Çok değerli bir milletvekilimiz. AK Parti grubu olarak milletvekilimizin vefatından dolayı üzüntümüz büyük” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:12 - 26/09/2017 Salı
Yeni Şafak
AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel vefat etti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel vefat etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara’da hayatını kaybetti. 55 yaşındaki Yüksel dün TBMM’deki odasında çalışmalarını sürdürürken kalp krizi geçirdi. Ambulansla Güven Hastanesi’ne kaldırılan ve ameliyata alınan Yüksel, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Vefat haberinin ardından hastaneye, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de gitti. AK Parti’den 26’ncı dönem Gaziantep Milletvekili seçilen Yüksel, 10 yıl Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde belediye başkanlığı yaptı. Yüksel, 3 Temmuz 1962’de Şanlıurfa Birecik’te doğdu. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitiren Yüksel’in 3 çocuğu bulunuyor.


ÇOK DEĞERLİ VEKİLİMİZ

Başbakan Binali Yıldırım Yüksel’in vefatına ilişkin hastane önünde açıklama yaptı. Yüksel’e Allah’tan rahmet dileyen Yıldırım, “ Çok değerli bir milletvekilimiz. Uzun yıllar doğduğu Birecik’te belediye başkanlığı yapmış, hemşehrilerinin gönlüne taht kurmuş çok değerli bir insandı. AK Parti grubu olarak milletvekilimizin vefatından dolayı üzüntümüz büyük” dedi.

ÖRNEK BİR ŞAHSİYETTİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise Yüksel’in yıllarca belediye başkanlığı yaptığını ve örnek bir şahsiyet olduğunu dile getirdi. Kahraman, şunları kaydetti:”Örnek bir şahsiyeti Cenabı Hakk’ın huzuruna, ahirete yolcu ettik. Bizler iki dünyalıyız, fani bir alemdeyiz. Bir de beka alemi var. Müslümanlar cennette buluşacaklar inşallah.”

#Abdulkadir Yüksel
#AK Parti
#Vefat
7 yıl önce