|

AK Parti'nin Meclis ve Grup Başkanvekilleri belli oldu

AK Parti'nin yeni Meclis Başkanvekilleri Ahmet Aydın ve Ayşenur Bahçekapılı oldu. Grup Başkanvekilleri ise Nurettin Canikli, Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan ve Coşkun Çakır oldu.

Yeni Şafak
13:27 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:09 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Hükümetin kurulmasının ardından AK Parti'de Meclis Başkanvekilleri ve Grup Başkanvekilleri de belli oldu.



Ahmet Aydın, Ayşenur Bahçekapılı 26. Dönemde Meclis Başkanvekilli olarak belirlendi. Öte yandan Nurettin Canikli, Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan ve Osman Çakır ise Grup Başkanvekili oldu.






Ahmet Aydın kimdir?


Ahmet Aydın, 1 Mart 1971'de Adıyaman Kâhta'da doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Zeliha'dır. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalında ders programını tamamladı.



Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde radyoloji teknisyeni olarak çalıştı. Serbest avukatlık yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Aydın, evli ve 2 çocuk babasıdır.






Ayşenur Bahçekapılı
kimdir?


Ayşe Nur Bahçekapılı, 26 Kasım 1954'te Trabzon Maçka'da doğdu. Babasının adı Hasan Şefik, annesinin adı Şahsene'dir.



Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.



Serbest avukat olarak çalıştı. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Sosyal Demokrat Hareket Platformunda Kadın-Eğitim-Hukuk Atölyelerinin İstanbul sorumlusu olarak çalıştı.



23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-Küba Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini üstlendi.







Nurettin Canikli
kimdir?


Nurettin Canikli, 15 Mayıs 1960'da Giresun Alucra'da doğdu. Babasının adı Şevket, annesinin adı Ayşe'dir.



Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı.



Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev üstlendi. Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptı. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.



22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. 22. Dönemde TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu.






Naci Bostancı
kimdir?


Mehmet Naci Bostancı, 2 Ağustos 1957'de Amasya'da doğdu. Babasının adı Osman, annesinin adı Elif'tir.



Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Bölümünde tamamladı.



Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde siyaset bilimi ve iletişim bilimleri alanında dersler verdi. 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu. Aynı fakültenin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanlığı görevini yürüttü ve Dekanlık görevinde bulundu. Değişik gazete ve dergilerde çok sayıda makalesi yayınlandı. 17 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.



24. Dönemde Amasya Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Üyesi oldu. Aynı dönemde Milli Eğitim, Gençlik Spor ve Kültür Komisyon Başkanlığı yaptı. 24. Dönemde Türkiye Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanlığı görevini yürüttü. Yine aynı dönemde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini ifa etti. 25.dönemde TBMM Başkanvekilliği görevine seçildi.





İlknur İnceöz
kimdir?


İlknur İnceöz, 16 Ekim 1973'te Aksaray'da doğdu. Babasının adı Salih, annesinin adı Ziyade'dir.



Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.



Serbest avukat olarak çalıştı. Aksaray Barosu Kadın Komisyonunun kuruluş çalışmalarına katkı sağladı. Belediye ve kurum avukatlığı yaptı. Sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevlerinde bulundu.



23. Dönemde Aksaray Milletvekili seçildi.



Orta düzeyde İngilizce bilen İnceöz, evli ve 1 çocuk annesidir.





Bülent Turan
kimdir?


Bülent Turan, 17 Ocak 1975'te Çanakkale'de doğdu. Babasının adı Sadettin, annesinin adı Sebahat'tır.



Hukukçu; Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde yaptı.



Kurucusu ve sahibi olduğu Turan Hukuk Bürosunun yöneticiliğini yaptı. Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde çektiği fotoğraflarla, bu fotoğrafların hikâyelerinden oluşan "Bir Mola" adlı kitabı yayınlandı.



İyi düzeyde İngilizce bilen Turan, evli ve 2 çocuk babasıdır.





Coşkun Çakır kimdir?


Coşkun Çakır 1966 yılında Tokat'ta doğdu.1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Prof. Dr. Coşkun Çakır'ın üç kitabı ve birçok hakemli dergide çok sayıda makalesi yayınlanmıştır. Yurt dışında ve yurt içinde tertip edilmiş bulunan uluslararası sempozyumlarda sunulmuş ve basılmış bildirileri bulunan Çakır'ın, alanıyla ilgili Türkçe ve yabancı dildeki ansiklopedilerde yayınlanmış maddeleri mevcuttur.İngilizce bilen Çakır, evli ve 2 çocuk babası.




#AK Parti
#Meclis Başkanvekilleri Ahmet Aydın
#Ayşenur Bahçekapılı
#Nurettin Canikli
#Coşkun Çakır
#Naci Bostancı
#İlknur İnceöz
#Bülent Turan
8 yıl önce