|

AK Parti'nin seçim şarkısı Mustafa Sandal'dan

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerine giderken seçim mitinglerinde kullanacağı şarkı belli oldu. Seçim şarkısı Mustafa Sandal'dan 'İsyankar' olacak ve AK Parti'nin 13 yıldır tek başına iktidar olmasına atıfta bulunarak, yeniden iktidar vurgusu yapılacak.

Yeni Şafak
09:42 - 6/09/2015 Pazar
Güncelleme: 13:58 - 6/09/2015 Pazar
Yeni Şafak

AK Parti'de, 12 Eylül'de yapılacak Olağan Kongre'ye özel önem veriliyor. Kongrede, genel başkan seçimi, MKYK ve MYK seçimleri yapılacak. Tüzük değişikliği de bu kongrede oylanacak. Partinin önde gelen isimleri, 50 kişilik MKYK'ya girebilmek için nabız tutuyor. Ancak kongrenin önemi sadece bunlarla sınırlı olmayacak. Başbakan Davutoğlu, kongrenin, 1 Kasım seçimlerinin de startı niteliğinde olacağını bildirdi. Bu kapsamda, partinin sloganları, söylemleri ve hedefleri, kongrede ortaya konularak, seçime kadar aralıksız çalışma yürütülecek.



AK Parti'nin sesi Mustafa Sandal


AK Parti, 7 Haziran'daki seçim şarkılarında da değişikliğe gidecek. 'O Ses Türkiye' yarışmasına katılan rapçı Zeo Jaweed'un rap, mehter, tasavvuf müziklerini bir arada kullanarak seçim şarkısı yapacağı belirtiliyor. Sanatçı Mustafa Sandal'ın 'isyankar' şarkısı da AK Parti'nin seçim mitinglerinde kullanılacak. Sandal ile parti yetkililerin iletişime geçtiği ve şarkıyı AK Parti'nin kullanmasına izin verdiği öğrenildi. Sandal'ın şarkısının nakarat bölümünde yer alan 'İstersen dağlar dağlar yerinden oynar oynar sabırsız kaldım bir tek aşkına isyankar' sözleri AK Parti'ye uyarlanacak. Şarkıda partinin 13 yıldır tek başına iktidar olmasına atıfta bulunarak, yeniden iktidar vurgusu yapacak.





7 Haziran tablosu anlatılacak


7 Haziran öncesindeki Türkiye tablosu ile AK Parti'nin tek başına iktidar olamadığı ve koalisyon kurulamadığı süreçte yaşananlar tek tek halka anlatılacak. Vatandaşlardan 1 Kasım seçimleri sonrası benzer tabloların yaşanmaması için AK Parti'ye oy vermeleri istenecek. Özellikle, 16 yıl sonra ilk kez koalisyon sürecine tanıklık eden genç kitleye, tek parti iktidarının getirileri ile koalisyonun götürüleri aktarılacak. 13 yılda sağlanan istikrar ile seçimden sonra 2.5 aylık dönemde oluşan tablonun farkına dikkat çekilecek. CHP'nin ön şartları, MHP'nin uzlaşmaz tavrı, HDP'nin de terör işbirliği ile kapıları kapattığının altı çizilecek. Kadın Kolları ev ziyaretlerine ağırlık verecek, Gençlik Kolları da gençlik buluşmaları ve sosyal medya üzerinden kitlelere ulaşacak.

















#AK Parti
#1 Kasım
#seçim şarkısı
#Mustafa Sandal
9 yıl önce