|

AK Parti’yle yan yanayız

MHP lideri Devlet Bahçeli, 16 Nisan referandumuyla kabul edilen yeni hükümet etme sisteminin tesisi için, AK Parti’yle sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadele edeceklerini söyledi. Bahçeli, “15 Temmuz’dan bugüne süre gelen tutarlı ve kararlı duruşumuz korunacak ve siyasi duruşumuz tartışmasız muhafaza edilecektir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/11/2017 Wednesday
Güncelleme: 08:35 - 15/11/2017 Wednesday
Yeni Şafak
​Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 seçimleri için ittifak işareti verdi.
​Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 seçimleri için ittifak işareti verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 seçimleri için ittifak işareti verdi. Bahçeli özetle şunları söyledi: (Yıldırım-Pence görüşmesi) Türkiye ile ABD, yapıcı diyalog temelinde yeni bir sayfa açılmasına karar vermişdir. İlk bakışta bu durum sevindiricidir. Ne var ki, ayinesi iştir kişinin, lafına da bakılmayacaktır. ABD, anlık müdahaleyi, telefon diplomasisini bir kenara bırakmalı; samimiyse, Türkiye’yle aynı ittifakın içindeyse, önce terör örgütlerinden elini ayağını çekmeli, ardından FETÖ’nün hain başını elleri kelepçeli şekilde ilk uçakla Türkiye’ye göndermelidir.

BARAJ ALTI İDDİALARINA ÇOK SERT

Dedim ki: “yüzde 10 barajı Türkiye’de çok ağır bir barajdır.” Bunu söyledik diye iftira ve isnat mangası karşımızda saf saf toplandı. Baraj altında kaldığımızdan dolayı telaşlandığımızı söylediler. Oy oranımızın yüzde üç, yüzde beşlerde gezdiğini şerefsizce dillendirdiler. Merak etmeyin, bunların dileği tutmayacak, gökten de kemik yağmayacaktır.

CHP DİYOR, SORUN OLMUYOR

CHP baraj aşağı insin, hatta sıfır ile yüzde 3 arasında olsun, diyor, ses edilmiyor, tepki verilmiyor. Biz, ülke barajı tartışılsın, diyoruz sorun oluyor; CHP yüzde 3’e çekilsin diyor, itiraz eden çıkmıyor. Bu ne yaman bir çelişkidir? Acaba CHP siyasi varlığı ve geleceğiyle ilgili korku mu yaşıyor? CHP’nin müflis ve geveze sözcüleri unutmasınlar ki, horozu çok olan köyün sabahı geç olurmuş. Bunların eğer nefesleri elveriyorsa, tavsiyem gitsinler terör örgütlerine borazancı başı olsunlar, kendilerine yakışan da bu olacaktır. Bu CHP’nin 16 Nisan’dan beri karın ağrısı geçmek bilmiyor.

SEÇİM BARAJI ARTIK 50+1

Bir seçim sisteminden beklenen yalnızca yönetimde istikrar ilkesini hayata geçirmek değildir. Temsilde adalet ilkesine öncelik verilecekse, kaldı ki doğrusu budur, aşkın ya da eksik temsil oranları en aza çekilmelidir. Türkiye, Avrupa ülkeleri içinde yüzde 10 oranı ile en yüksek seçim barajına sahiptir. Avrupa ülkelerinin yüzde 36’sında baraj sıfırdır. Birçoğunda da yüzde 5 ve altındadır. Yüzde 10 barajına kafayı takanlar, haberiniz olsun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle artık baraj yüzde 50+1’e çıkmıştır.

YÜZDE 10 YENİDEN YORUMLANMALI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle yönetimde istikrar ilkesi sağlanacağına göre, temsilde adaletin temin edilmesine yönelik engel teşkil ettiği çok açık olan yüzde 10 ülke barajı tıkanmaya yol açmayacak şekilde yeniden yorumlanmalıdır. Uyum yasalarını düzenlerken ele alınmasını beklediğimiz husus ve demek istediğimiz de budur.


CHP’NİN YÜZDE 50+1'DEN ÖDÜ PATLIYOR

Değişen hükümet etme sistemiyle, barajın aslında yüzde 50 artı 1’e çıkmasından dolayı ödü patlıyor, kâbuslar görüyor. CHP, 16 Nisan’da sandıktan çıkan yüzde 49’luk hayır blokunu derinleştirmek ve kendine mal etmek için İP’ten HDP’ye, Türkiye Komünist Partisi’nden diğer marjinal partilere kadar herkesten medet umuyor, hepsine el uzatıyor.

KILIÇDAROĞLU’NA ”İYİ DİNLE”Lİ MESAJ

(Kılıçdaroğlu’nun 2019 seçimleri iki eksenli olacak, sözlerine) Şayet önümüzdeki siyasal süreçte bloklaşma sertleşir, cepheleşme keskinleşirse, CHP yanına HDP ve diğer yedeklerini alıp 16 Nisan’ın rövanşını almak için çalışmalarına hız verirse MHP buna duyarsız ve tepkisiz kalmayacaktır. Şimdi beni iyi dinleyin. Bu bloklaşmaya cevaben, 15 Temmuz’dan beri süregelen tutarlı ve kararlı duruşumuz korunacak, siyasi pozisyonumuz tartışmasız muhafaza edilecektir. Bu durum karşısında partimiz; 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan halkoylaması şuurunun gereği olarak Adalet ve Kalkınma Partisiyle cumhurbaşkanı hükümet etme sistemini 2019’da tam manasıyla tesis etmek maksadıyla, sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir. Türkiye’nin demokratikleşme, normalleşme ve istikrar içinde bir yönetim yapısına kavuşabilmesi için 15 Temmuz’dan bu yana üstlendiğimiz sorumluluk aynen devam ettirilecektir. Geçim kapısı fitne olanlara karşı ülkenin geleceği için millet iradesiyle aynı hizada, aynı kümede, aynı safta duracağız. Bu Milliyetçi Hareket Partisi sözüdür.”



#MHP
#Devlet Bahçeli
#AK Parti
6 years ago