|

Akar: İkinci kalkışma​ya ihtimal vermiyorum

Genelkurmay Başkanı Akar, 'ikinci kalkışma' iddialarına ilişkin, "Ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok. Organize bir şey olacağını düşünmüyoruz" diye konuştu.

Yeni Şafak
19:21 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:14 - 1/10/2016 Cumartesi
DHA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılış resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.



'İkinci kalkışma' ihtimaline yönelik sorulan bir soruyu yanıtlayan Orgeneral Akar, "Bu tür duyumlar bitmez. Organize bir şey olacağını düşünmüyoruz. Ciddiye alıyoruz. Ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok" dedi.



Genelkurmay Başkanı Akar, 'Kürt aşiretler' iddiasıyla ilgili, "Bölge halkı ile ilişkilerimiz iyi. Bizim sıkıntımız Kürt vatandaşlarla değil, teröristlerle" ifadelerini kullandı.



Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yürütülen terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili soru üzerine Orgeneral Akar, "Yaz kış, dağ kırsal fark etmez. Bizim için değişin bir şey yok. Silahlı kuvvetlerimiz çalışıyor" dedi



Rakka operasyonuyla ilgili bir soru hakkında ise Genelkurmay Başkanı Akar, "Rakka operasyonu, PYD/YPG ile olmayacak. PYD/YPG, PKK orijinli örgütlerdir. Onlarla iş birliği yapılırsa biz olmayacağız" yanıtını verdi.






#Genelkurmay Başkanı
#Hulusi Akar
#İkinci kalkışma iddiası
7 yıl önce
default-profile-img