|

Akdeniz'e hızlı feribot

Akdeniz GAP'bölgesine bağlanıyor. Her geçen gün önemi artan Akdeniz'de Türk hızlı feribotları yerini alacak. Mersin ilçeleri ve KKTC akslarında yer alacak feribotlara ilave olarak denizden denize inecek hava taksiler de bulunacak. KKTC'den hızlı feribota binecek bir yolcu havataksiyle GAP'a inecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:26 - 23/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Dünya gündemine her geçen gün daha oturan Akdeniz'de Türk hızlı feribotları yüzecek. Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip illerinden Mersin'de hızlı feribotların ulaşım hizmetine girmesi için son hazırlıkları tamamlandı. İlk feribotun 2017'de suya inmesi bekleniyor. Ulaşım projeleri kapsamında Bursa İstanbul hattında çalışan hava taksileri bir benzerleri sisteme sistemine dahil edilecek. Akdeniz Hava taksilerle GAP Bölgesine bağlanacak.



YENİ NESİL POLİETİLEN TEKNE


Projede yeni nesil polietilen tekneler kullanılacak. Hızlı manevra kabiliyeti ve az yakıt tyüketimi ile dikkatleri çekecek feribotlar 4 metre ile 20 metre arasında uzunlukları değişiyor. Uzun mesafeli yolculuklarda daha çok kullanılacak tekneler 17 metre boyunda ve 42 kişi kapasiteli.





AKDENİZ'İ GAP'A BAĞLAYACAK


Projede en önemli ikinci kısım hava taksiler olacak. Denizden denize inebilecek hava taksiler gündemde. Bu sayede Mersin'den kalkan hava taksi GAP bölgesine iniş gerçekleştirecek. Bu proje ile KKTC'den binen bir yolcu 2 saatlik hızlı feribot yolculuğunun ardından Mersin'e ulaşabilecek ardından hava taksiler ile Türkiye'nin en Doğu'suna ulaşabilecek.



  1. PLANLANAN DURAKLAR
  2. MERSİN MERKEZ-KKTC GİRNE
  3. ERDEMLİ
  4. SİLİFKE
  5. AYDINCIK
  6. BOZYAZI
  7. ANAMUR



MERSİN YENİ HUB OLMAYA ADAY


Limanı, KKTC'ye yakınlığı ve inşa edilecek Akkuyu santrali ile stratejik konumda olan Mersin ulaşım aksında önemli bir hub olmaya aday. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni dönem ulaşım çalışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kocamaz ilin uzun sahil şeridine dikkat çekerek hizmet verdikleri alanın İstanbul'un 3 katından fazla coğrafi alan olarak, 1 milyon 750 bin insana hizmet verdiklerini kaydetti. Kocamaz “Yeni büyükşehir yasası yasa ile birlikte 321 km sahilimiz var bir uçtan bir ucu. Geçmişte çok yoğun bir nüfus artışı oldu burada çok yoğun göç aldı. Bu anlamda hizmete girecek hızlı feribotlar büyük bir hizmeti karşılayacak” dedi.



YENİ HİZMET ANLAYIŞI


Mersin'in devlet bütçesine katkı sıralamasında 6. sırada olduğunu ifade eden Kocamaz, “Ancak Ankara'dan alınan hizmetler sıralamasında 24. sırada. Burada geçmiş yönetimlerin de hatası var. Herkes kendi işini yapacak, yerel yönetim kendi işini yapacak, genel yönetim kendi işini yapacak ve diyalog içerisinde yürüyecek” dedi.




#Mersin
#Akdeniz
#GAP
#Feribot
7 yıl önce