|

AKPM'ye ilk yaptırım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKPM’nin denetim kararının ardından uygulanacak yaptırımı açıkladı. Çavuşoğlu, AKPM bütçesine en fazla katkı sağlayan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirterek “Onu düşüreceğiz, minimum ödeme yapacağız” dedi.

Yeni Şafak
07:41 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 07:54 - 28/04/2017 Cuma
Diğer
Özbekistan ziyareti dönüşünde açıklama yaptı.
Özbekistan ziyareti dönüşünde açıklama yaptı.
Dışişleri Bakanı
Mevlüt Çavuşoğlu
, Avrupa Konseyi Parlamenterler Komisyonu’nun (AKPM) Türkiye’ye yönelik denetim kararının ardından kritik bir adım atılacağını açıkladı. Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi bütçesine en fazla katkı sağlayan ve “grand payeur” olan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirterek, “Onu düşüreceğiz. Minimum ödeme yapacağız. Heyet gönderip göndermemeyi de değerlendiriyoruz. Başka atabileceğimiz adımlar da var. Şunu bilsinler ki buna pişman olacaklar” dedi. Türkiye, geçen yıl 33 milyon Euro katkı sağlamıştı.
Özbekistan ziyareti dönüşünde Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamalar Habertürk'te yer aldı. Açıklamalardan öne çıkan başlıklar şöyle:

REFERANDUM OLURSA DURUR

Cumhurbaşkanı’mız da biz de AB’nin Türkiye’ye yaklaşımından çok rahatsızız. Oyalama var, netice yok! AB bir karar versin. İkide bir bizi tehdit ediyor. Gerekirse biz de bir referanduma gidebiliriz. Gidersek “Durdurun” kararı çıkar. AB ne içeri almak istiyor, ne de uzaklaşmamızı istiyor. Almanya ve Fransa üyeliğimizi istemiyor. Zemin kayması tartışmaları, “Rusya ile neden düzeldiniz?” sorularının sebebi de bu. Bizim gittiğimiz yerlere bizden daha çok kendileri gidiyorlar. Ben, sizi sorguluyor muyum? Sen beni neden sorguluyorsun?

HEYET GÖNDERMEME GÜNDEMDE

(“Türkiye, AKPM’de grand payeur. AKPM’ye karşı bu anlamda atılacak adımlar nedir?” sorusuna) Onu düşüreceğiz. Minimum ödeme yapacağız. Heyet gönderip göndermeme değerlendiriliyor. Eski işbirliğini göremeyecekler. Başka atabileceğimiz adımlar da var. Şunu bilsinler ki buna pişman olacaklar. Denetim sürecine almakla Türkiye’yi daha iyi denetleyeceklerini sanıyorlarsa bu bir siyasi karar. Hak etsek eyvallah...

S-400 ALACAĞIZ

(“Türkiye, Rusya’dan S-400 füzelerini alacak mı?’ sorusuna) Alacağız. Prensipte anlaştık. Ortak üretim, fiyat müzakere ediyoruz. İsterdik ki NATO ülkelerinden alalım. Ama bu yaklaşım içinde olmadılar.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#AKPM
7 yıl önce