|

Akşener: MHP erkek partisi değil

MHP'de genel başkanlık için Bahçeli yönetimine bayrak açan Meral Akşener, MHP için erkek partisi tanımının doğru olmadığını söyledi. MHP'nin probleminin dikey bir hiyerarşinin olmasından kaynaklandığını belirten Akşener "Ta, fi tarihinden kalma 'teşkilatlara talimat verilir, tekmil alınır' türü bir dikey hiyerarşi. Oysa ortak aklın öne çıkarıldığı yatay ilişkiye geçmemiz lazım bizim" dedi.

Yeni Şafak
08:27 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:41 - 2/12/2015 Çarşamba
Diğer

1 Kasım seçimlerinin ardından büyük bir oy kaybı yaşayarak 40 milletvekilini kaybeden MHP'de, seçimlerdeki başarısızlığın sebebini MHP lideri Devlet Bahçeli ve parti yönetimine bağlayan MHP'li muhalifler harekete geçti.



MHP'de genel başkanlık için adı geçen ve aday tüzük değiştiği takdirde aday olacağını duyuran Meral Akşener, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı.



MHP için “erkek partisi” dendiği ve “Meral Akşener iyi hoş ama böyle bir erkek partisi, bir kadın olarak onu genel başkan yapmaz”

yorumlarını değerlendiren Akşener "İdeolojik hareketlerde kadın-erkek eşittir. Çünkü orada cinsiyet üzerinden değil, dava üzerinden tanımlama yapılır. Bizim hareketimizde de tanımlama hiçbir zaman cinsiyet üzerinden olmamış, dava üzerinden olmuştur" ifadelerini kullandı.

Akşener erkek partisi tanımının nereden kaynaklandığı sorusuna ise "Kendinizin rakipleriniz tarafından tarif edilmesine müsaade ederseniz, sonuçta “erkek partisi” diye bir söz söylenir ve bu üzerinize yapışır" cevabını verdi.



"Bizde problem şu
..."


“MHP'nin sorunu nedir” sorusuna Akşener "Türkiye'de yüzde 70/yüzde 30 seçmen ayrışması var. MHP hem yüzde 70'den hem de yüzde 30'dan oy alabilecek yegâne parti. MHP bu potansiyelini doğru dürüst değerlendiremiyor" yanıtını verdi. Akşener şöyle devam etti:



Bizde problem şu: Çok dikey bir hiyerarşi var partide... Ta, fi tarihinden kalma “teşkilatlara talimat verilir, tekmil alınır” türü bir dikey hiyerarşi. Oysa ortak aklın öne çıkarıldığı yatay ilişkiye geçmemiz lazım bizim. İstişare mekanizmasını çalıştırarak teşkilatlarımız üzerinden doğru bilgilere ulaşmamız gerekir.


#MHP
#Meral Akşener
#Ahmet Hakan
8 yıl önce