|

Alaattin Çakıcı'dan 'firar' açıklaması

Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü Alaattin Çakıcı, tedavi gördüğü hastanedeki mahkum odasının kapısının açık bırakılması ve hakkında çıkan 'firar girişimi' ile ilgili iddialara cevap verdi. Çakıcı, “Firar diye bir olay yok. Firar olsa tedavi için buraya tekrar getirilmezdim" dedi.

Yeni Şafak
17:54 - 15/12/2015 Salı
Güncelleme: 16:17 - 15/12/2015 Salı
IHA

Tekirdağ 1'nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden, geçtiğimiz aylarda Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledilen Alaattin Çakıcı, tedavi gördüğü hastanenin koğuş kapısının açık bırakılması ve 'firar girişimi' ile ilgili iddialara yanıt verdi. Polis ve Jandarma ekiplerince alınan geniş güvenlik önlemleri ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirilen Çakıcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeniden mektup gönderdiği öğrenilen Çakıcı, “Son mektubu haklı gönderdim" dedi. Firar girişimi iddialarını da yanıtlayan Çakıcı, hastanede tedavisine devam edildiğini hatırlatarak, “Firar diye bir olay yok. Firar olsa buraya tekrar getirilmezdim" şeklinde cevap verdi.


Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Kontrolörleri, Edirne'deki cezaevlerinde yatan hükümlü ve tutukluların tedavileri süresince kaldıkları Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi mahkum koğuşunda geçtiğimiz ay denetleme yapmıştı. Kontrolörlerin güvenlik kamera görüntülerini incelemesinde, halen hükümlü olan ve zaman zaman fizik tedavi için hastane getirilen Alaattin Çıkıcı'nın kaldığı mahkum koğuşundaki 2 güvenlik kapısından birisinin açık bırakıldığını belirleyerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.


Çakıcı'nın tedavi gördüğü hastanedeki mahkum odasının kapısını açık bıraktıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan cezaevi müdürü, 2 cezaevi ikinci müdürü ve 24 infaz koruma memuru, baş kontrolörlüğün talebi üzerine açığa alınmış, soruşturma kapsamında 6 infaz koruma memuru da gözaltına alınmış ancak Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı.

#Alaattin Çakıcı
#edirne
#firar
8 yıl önce