|

Alevisiz Alevi derneği kurdular

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Sivas'ta kapatılan dernekler arasında bulunan Ufuk Bektaşi Alevi Derneği'nin yönetim kurulu içerisinde Alevi bulunmadığını söyledi. Dağ, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2016 Pazar
Güncelleme: 00:56 - 25/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

FETÖ'nün ülkenin her ilinde olduğu gibi Sivas'ta da örgütlendiğini vurgulayan Ali Dağ, 2015 yılında göreve geldiğinde Ufuk Alevi Bektaşi Derneği ismindeki bir derneğin yöneticilerinin kendisini ziyarete geldiğini aktardı. Dağ, “Dernek yöneticilerine 'yeni mi kuruldunuz' diye sorduğumda 'Muharrem ayında iftar yemekleri veririz, Bektaşilik yolunda hizmet ediyoruz' dediler. Hatta bunların vakıfları da var, tamamı da kapatılmış değil aslında” diye konuştu.



AMAÇ ALEVİLİĞİN İÇİNİ BOŞALTMAK


Dağ, FETÖ'nün kurduğu dernek ve vakıflarla Aleviliğin içinin boşaltılmasını hedeflediğine değinerek, şöyle devam etti: “Kapatılanlar Alevi olan insanların kurmuş oldukları dernek veya vakıflar değildi. Bunlar FETÖ'nün kurmuş olduğu vakıf ve dernekler. Derneğin yönetiminde bir kişinin bir Alevi ile akrabalığı var, yani bağı bu kadar, başka bir şey yok.”  SİVAS


#Alevi derneği
#Cem Vakfı
#Ali Dağ
#FETÖ
8 yıl önce