|

Alevlerle 5 günlük mücadele

Kütahya’dan Bilecik’e sıçrayan orman yangını, 5 gündür devam eden çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. Canla başla çalışan ekipler ise evlerinden uzakta fedakarca görevlerini yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/09/2017 السبت
Güncelleme: 00:14 - 16/09/2017 السبت
Yeni Şafak
Alevlerle 5 günlük mücadele
Alevlerle 5 günlük mücadele
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 10 Eylül’den beri devam eden orman yangını kontrol altına alındı. Kütahya’nın Domaniç ilçesinde başlayan, Bozüyük’e sıçrayan yangının söndürülmesi için yoğun çalışma yürütüldü. Çok sayıda arazöz ve dozerle müdahale edilen alevlerin etrafı çevrildi. Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, her ihtimale karşı iki keşif helikopterinin havalanmak üzere bekletildiğini ve ekiplerin bir hafta boyunca bölgedeki çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Yangınını kontrol altına alabilmek için 5 gündür canla başla çalışan ekipler ise evlerinden uzakta fedakarca görevlerini yapıyor. Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can, yangına müdahale eden çok sayıda ekip olduğunu söyledi. Can, Kütahya ve Bilecik’teki iki yangına 850 personelle bölgede olduklarını hatırlattı. Fedakarca çalışan işçilere teşekkür eden Can, “Orman yangın işçilerimiz çok fedakarlık yaptılar. Evlerine belki onlarca gün gitmeyecekler. Bu işin zorluğu bu. Destek sağlayan köylerimiz, belediyelerimiz, Sayın Valimiz, herkes elinden geleni yaptı” dedi.


VİCDANIMIZ SIZLIYOR

Gün boyunca onlarca ağaç keserek yangının önüne set çekilmesinde yardımcı olan Dodurga Belediyesi çalışanı Ahmet İncesu, vicdanların sızladığını anlatarak, “Kestiğimiz ağaçların sayısını bilmiyoruz. Paletli iş makineleriyle yangın yayılmasın diye yol çalışması yapıldı, biz de onların önünden ağaçları kestik. Vicdanımız sızlıyor, kesmek güzel bir şey değil ama diğer ağaçları kurtarmak için mecburen kestik” diye konuştu. Çalışmalara yardımcı olan Levent Bahçeli de yangının kontrol altına alınmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Olmaması gerekiyordu ama maalesef çok yazık oldu. Manzara anlatılmaz, ben ilk defa yangının içinde kaldım” görüşlerini aktardı.


Yüzde 90’ı insan odaklı!

Hava sıcaklıklarının bu hafta mevsim normallerinin üzerine çıkacağına dikkati çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardı. Eroğlu, şunları kaydetti: “Bu hafta, bütün dünyada mevsim normallerinin üzerinde büyük bir sıcaklık var. Dolayısıyla bu konuda vatandaşlarımızın piknik ateşi yakmamaları, anız veya köylerdeki çer çöpleri yakarken dikkat etmelerini istiyoruz. Burada vatandaşlara çok önemli vazife düşünüyor. Bu sene çıkan yangınların yüzde 90’ı insan odaklı. Ya sigara ya da köydeki vatandaşların çalı çırpı yakmasından kaynaklanıyor" Dünyada bu sene çok sayıda yangın çıktığını anlatan Eroğlu, şu an yanan alan oranlarına bakıldığında Akdeniz ülkeleri arasında en düşük Türkiye'nin olduğunu bildirdi.

#Yangın
#Bilecik
#Kütahya
#Veysel Eroğlu
٪d سنوات قبل