|

Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanı oldu

Prof. Mehmet Görmez’den boşalan Diyanet İşleri Başkanlığı’na, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş atandı. 56 yaşındaki Ordu doğumlu Erbaş, Marmara İlahiyat mezunu. Prof. Erbaş, 2011’den geçtiğimiz Haziran’a kadar ise Diyanet’te Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine yürütmüştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 02:17 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Prof. Dr. Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanı oldu.
Prof. Dr. Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanı oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Mehmet Görmez’in emekliye ayrılmasının ardından başkanlığa Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş atandı. Görmez 31 Temmuz’da emekliye ayrıldığını açıklamıştı. Erbaş’ın, Fetullahçı Terör Örgütü’yle ilgili makaleleri yer alıyor.

FETÖ KARANLIK HAREKET

Erbaş’ın, “Mesih Mehdi Beklentisi ve İstismarı” başlıklı makalesi de bunlardan biri. Geçtiğimiz yıl eylül ayında Diyanet İşleri Başkanlığının dergisinde yayımlanan makalesinde, FETÖ’yü “karanlık hareket” olarak nitelendiren Erbaş, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimiyle FETÖ’nün, dünyada eşi benzeri olmayan bir terör örgütü olduğunu gösterdiğini belirtmişti. Makalesinde, “Sadece peygamberlere has olan masumiyet karinesinin, bağlılarınca örgüt liderine de has kılınmış olması onun emir ve söylemlerinin hiç bir şekilde sorgulanmasına izin vermemekte, bu yüzden de akla hayale gelmedik yanlış yollara tevessül etmektedirler” değerlendirmesinde bulunan Erbaş, İslam’ın inanç esaslarına uymayan pek çok hususun örgüt tarafından zihinlere yerleştirilmeye çalışıldığına işaret etmişti. Erbaş, örgütün elebaşı Gülen’e atfedilen sıfatların ise İslam dini ile asla bağdaştırılamayacağını ifade etmişti. Erbaş, 1961 yılında Ordu’da doğdu. Marmara ilahiyat mezunu Erbaş, 1993’ten 2011’e kadar Sakarya Üniversitesi’nde bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı ve dekanlık görevlerini yaptı.

12 KİTABI VAR

2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atandı. Erbaş, bu yılın Haziran ayında Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirildi. 12 kitabı, çok sayıda makalesi bulunan Erbaş evli ve 4 çocuk babasıdır.

#Diyanet İşleri
#Ali Erbaş
7 yıl önce