|

Ali Erbaş: İmam hatip şuuru yeniden tanımlanmalı

ÖNDER'in 14. Genel kurultayında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İmam Hatiplilik şuurunun yeniden tanımlanıp altının doldurulmasına acil ihtiyaç olduğunu söyledi. “Eğer bir inancı, davayı doğru tanıtmaz isek, o nesli ve değerleri birileri istismar edecektir” diyen Erbaş, tek bir gencin dahi ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2017 Pazar
Güncelleme: 03:22 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlediği 14. İmam Hatipliler Kurultayı dün İzmir Çeşme’de başladı. Sivil Toplum Kuruluşlarının misyonu, işlevselliği, geleceği gibi konular başta olmak üzere ÖNDER ve Türkiye imam hatip derneklerinin çalışmalarının konuşulacağı kurultay, Kur’an tilaveti ile açıldı. Kurultayda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, imam hatip nesline hizmet etmek, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla kurulan ve çalışan derneğin gerçekleştirdiği programın çok büyük mana taşıdığını söyledi.

MİLLETİMİZİN RUH KÖKÜDÜR

İmam hatip mefkuresi ve geleneğinin bu topraklar için tarihi öneme sahip olduğuna işaret eden Erbaş, "İmam hatipler, inancı, vatanı, mukaddesatı, değerleri uğruna, Çanakkale’den Kahramanmaraş’a, Sakarya’dan Sarıkamış’a tarihin en büyük destanlarından birini yazan milletimizin, yüreğindeki inancın, mücadele ruhunun, azminin, duasının, umudunun, gelecek heyecanının temsilcisi bir nesildir. Milletimizin ruh köküdür" diye konuştu.

HAYAT BOŞLUK KABUL ETMEZ

Fiziki, teknik, araç-gereç ve kadro sorunlarının ötesinde İmam Hatiplilik şuurunun yeniden tanımlanıp altının doldurulmasının acil ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erbaş, her şeyin çok hızlı değiştiğini, adeta hız çağında yaşandığını söyledi. Hayatın boşluk kabul etmeyeceğini dile getiren Erbaş, "Bizim dokunamadığımız nesillerin kalbi başkaları tarafından doldurulacak ama bu bazen felaketlere sebep olacaktır. Dahası bir inancı, meseleyi, davayı doğru olarak nesle tanıtmazsak, o nesli ve değerleri birileri istismar edecektir" dedi.

TEK BİR GENCİ DAHİ İHMAL EDEMEYİZ

Bir neslin kaderini önceki neslin tayin edeceğini anlatan Erbaş, bu nedenle mesai sınırı, tatil günü demeden çalışılması, yaşam tarzıyla da rol model olunması gerektiğini kaydetti. İmam hatip nesline gönül verenlerin ideali ile bugün gelinen noktanın ciddi şekilde muhasebe edilmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Kıyafeti, düşüncesi, hayat tarzı ne olursa olsun tek bir gencimizi dahi ihmal edemeyiz. Çalışmalarımızı bütün bir nesli kuşatacak şekilde genişletmek durumundayız" şeklinde konuştu.

  • Çocuksuz cami
    ıssız eve benzer
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ÖNDER Kurultayından önce Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde gençlerle buluştu. Sabah namazını kıldıran Erbaş, namazın ardından verdiği vaazda Müslümanların ibadetlerini yalnızca Allah için yaptığını belirtti. Allah tarafından üç duanın geri çevrilmediğini söyleyen Erbaş, "Bunlardan birincisi, mazlumun duasıdır. İslam dünyası adeta mazlumlar haritası haline geldi. Dini, dili, ırkı fark etmeksizin mazlumlara yardım etmek gerekir. Bizi ayakta tutan, mazlumların duasıdır. İkincisi, yolcunun, misafirin duası. Üçüncü kabul olunacak dua ise anne babanın çocukları için yaptığı dua" diye konuştu.
  • ÇOCUKLAR AİLEYİ ÖRNEK ALIR
  • Erbaş, ailelerinin davranışlarına göre şahsiyet kazanan çocukların, anne ve babalarından görerek namaza başladığını dile getirdi. “Çocuk seslerinden mahrum kalan bir cami, ıssız bir eve benzer" diyen Erbaş, "Çocuk sesleri arkadan gelerek kılınan namaz, çocuk sesi gelmeden kılınan namazdan evladır” değerlendirmesinde bulundu.
Yola ‘samimiyetle’ devam edeceğiz

Kurultayda konuşan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu kurultayın temasınının ‘Samimiyetle’ ifadesi olduğunu açıkladı. Bekiroğlu şöyle konuştu: “Sivil toplumda, siyasette, ticarette, akademide, ailede sürekli devam eder imtihan serüvenimiz. İmtihanımızı samimiyetle vereceğiz. Niyetlerimizi samimiyetle sağlamlaştıracağız. Dinimize samimiyetle sarılacağız. Travmaların, karmaşanın, fitnenin kol gezdiği günümüzde herkes yanlış yapsa da bize düşen dürüst ve samimi bir şekilde davranmaktır. Peygamberimize samimiyetle sarılacağız. Gönlümüzü samimiyetle açacağız. Hizmetlerimizi samimiyetle bereketlendireceğiz. Hakkın rızasını samimiyetle arayacağız.”

#Ali Erbaş
#ÖNDER
#Halit Bekiroğlu
7 yıl önce