|

Alı Yalçın'dan LKS hakkında açıklamalar

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın TEOG yerine gelecek yeni sistem hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni sistemde ''sınav mecburiyetinin kalkması,yerleştirmede adres,eğitim bölgesi kuralının esas alınması doğru bir yaklaşım'' olacağını belirtti.

Yeni Şafak
10:57 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:10 - 6/11/2017 Pazartesi
Diğer
Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın
Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sistemi açıkladı. Yeni sisteme öğretmenlerin, eğitim uzmanlarının, birçok üniversitenin, eğitim fakültelerinden akademisyenlerin büyük katkı sunduğunu söyleyen Yılmaz, velilerden gelen önerileri de dikkate aldıklarını belirtti. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı
Ali Yalçın,
TEOG
yerine gelecek yeni sistem hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni sistemde ''sınav mecburiyetinin kalkması,yerleştirmede adres,eğitim bölgesi kuralının esas alınması doğru bir yaklaşım'' olacağını belirtti. Yalçın'ın attığı tweetler şöyle:

TEOG yerine yeni sistemde;sınav mecburiyetinin kalkması, yerleştirmede adres, eğitim bölgesi kuralının esas alınması doğru bir yaklaşımdır.

Sınava 8.Sınıf öğrencilerinin girmesi ve seçkinci eğitim için okul sınırlamasının yapılması, bunun yüzde 10 düzeyinde tutulması yerindedir.

Dersanelerde kullanılan seviye sınıfları gibi okulların seviyeye göre alımına/tasnife son verilmek istenmesi pedegojik açıdan isabetlidir.

Sınıfların homojen değil heterojen bir şekilde oluşması, gözden çıkmış okul ve gözden çıkarılmış öğrenciler algısını dağıtacaktır.İsabetli.

İsteğe bağlı sınava giren öğrencilere seçkinci eğitim kategorisindeki okullarla adrese dayalı okuldan da tercih hakkı doğru bir yöntem.

Sistemin iyi tarafı olan adrese yakın okula öğrenci yerleştirmeyi esas almak;yeni okul yatırımlarındaki çarpıklığıda ortaya çıkaracaktır.

Öğrenci yoğunluğunun olduğu mahallelerde veya ilçedeki okul kapasitesinin yeterli olmaması bazı okulları ikili eğitime geçirecek.

Bu ise aynı zamanda bazı ilçelerde boş kapasiteleri,isabetsiz yatırımları gösterecek. Uzun vadede kaynakların isabetli kullanımına vesile olacak.

Bu günkü açıklamanın en iyi tarafı Sn.Bakan'ın değerlendirmeye/öneriye açık olduklarını ifade etmesi idi.Yeni sisteme yönelik etraflıca değerlendirmeyi;iyi tarafları,iyileştirmeye açık alanları içeren geniş açıklamayı istişarelerimiz sonrası yarın kamuoyuyla paylaşacağız.

#LKS
#TEOG
#Ali Yalçın
6 yıl önce
default-profile-img