|

Allah rızası için çalmışlar

FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturmada “gizli tanık” yapılan kaymakam, örgüt abisinin “Allah rızası için getirdim” diyerek soruları verdiğini itiraf etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2017 Cuma
Güncelleme: 08:07 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Allah rızası için çalmışlar
Allah rızası için çalmışlar

Yıllardır sınav sorularını çalarak ve binlerce kişiyi mağdur ederek devlet kurumlarına sızan FETÖ’nün mülkiye yapılanmasındaki sınav hırsızlığı da deşifre edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 2011 ve 2012 Kaymakam adaylığı sınavı mercek altına alındı.

BİRİ İTİRAFÇI OLDU

Savcılık, İçişleri Bakanlığı’na yazı yazarak bu yıllarda sınavı kazanak mülakata girmeye hak kazananların listesini istedi. Bakanlık, 2011’de 185, 2012’de 274 olmak üzere kaymakam adaylığı sınavını kazanan toplam 459 kişilik listeyi savcılığa gönderdi. Listede yer alan isimlerin sınavları emniyette oluşturulan özel ekip tarafından incelenirken, aralarından biri itirafçı oldu. “Gizli tanık” yapılan ve adli kontrolle serbest bırakılan kaymakam, sınav sorularının nasıl verildiği, örgütün çalışma evlerini anlattı.

EVDE DAĞITILMIŞ

2011 yılında mezun olduktan sonra FETÖ’nün Ankara Keçiören’deki “çalışma evi” adı verilen örgüt evlerinde kalmaya başladığı söyleyen kaymakamın itirafları, FETÖ’nün sadece 2012 kaymakamlık sınavlarının değil o yıl içerisinde yapılan birçok sınavın sorularını çaldığını ortaya koydu.

KUR’AN’A EL BASTIRDI

Kaymakam, sınav sorularının nasıl verildiğini şöyle anlattı: “2012 KPSS’den birkaç gün önce ‘büyük bir abi’ diye tanıttıkları Selim kod adlı kişi eve geldi. 2012 KPSS sorularını Kur’an’a el bastırıp, yemin ettirdikten sonra bize verdi. Soruları verirken de ‘Kurumlara dinsizlerin yerleşmemesi ve Allah rızası için getirdim’ dedi. Sınavda getirilen soruların tamamı çıkmıştı.”

#FETÖ
#KPSS
7 yıl önce