|

Almanya: Öksüz’ü arıyoruz

Almanya, ülkede görülen FETÖ’nün TSK imamı Adil Öksüz için arama kararı çıkardı. Kararı Almanya Başbakanı Merkel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği öğrenildi. Alman diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin verdiği notanın ardından çalışma başlattıklarını söylediler.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:06 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Telefon görüşmesinde Başbakan Merkel’in firari sanık Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğu iddiasını inandırıcı bulduklarını ve aranması gerektiğini söylediği iddia edildi.
Telefon görüşmesinde Başbakan Merkel’in firari sanık Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğu iddiasını inandırıcı bulduklarını ve aranması gerektiğini söylediği iddia edildi.

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel’le telefon görüşmesinde FETÖ’nün TSK imamı firari Adil Öksüz konusunun da gündeme geldiği ortaya çıktı. Telefon görüşmesinde Başbakan Merkel’in firari sanık Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğu iddiasını inandırıcı bulduklarını ve aranması gerektiğini söylediği iddia edildi. Almanya’nın, Öksüz hakkında yakalama kararı çıkardığı belirtildi.

ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

Almanya’nın, Öksüz’ün Almanya’da olup olmadığı konusunda araştırmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Alman diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin verdiği notanın ardından, Adil Öksüz’ün Almanya’da görüldüğü yönündeki iddiaların incelendiğini, Federal Emniyet Teşkilatının (BKA) bu konuda çalışma yürüttüğünü belirtti. Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğu yönündeki iddiaları doğrulayan bir bilgi elde edilemediğini belirten yetkililer, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

BELİRLİ ADIMLAR ATILMALI

Öte yandan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, dün düzenlediği basın toplantısında, Merkel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesinde ağırlıklı olarak ikili ilişkilerin ve Suriye’deki durumun ele alındığını bildirdi.

  • SIKÇA BU KONUYU GÖRÜŞÜYORLAR
  • Seibert, Erdoğan ile Merkel arasındaki telefon görüşmesinde 15 Temmuz darbe girişiminin ve Almanya’ya kaçtığı iddia edilen FETÖ firarisi Adil Öksüz konusunun da gündeme gelip gelmediği yönündeki soru üzerine, şunları söyledi: ‘’Bu görüşmede nelerin konuşulduğu konusunda söyleyebileceğimi söyledim. Size buna ek olarak, geçen yaz yaşanan darbe girişimi konusunda geçmişte Merkel ile Erdoğan’ın sıkça görüştüklerini söyleyebilirim. Başından beri bu darbe girişimine karşı olan kararlı tutumumuzu biliyorsunuz.”
GİZLİLİK VAR

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth ise Öksüz hakkında Almanya’da bir arama kararı olup olmadığına ilişkin soru üzerine, bu konuda bilgi edinmesi durumunda bile kişisel bilgilerin gizliliği ilkesi sebebiyle bir açıklama yapamayacağını söyledi.

İHBAR EDENE 4 MİLYON ÖDÜL

Darbe girişiminde kritik rol alan Öksüz, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve bazı kuvvet komutanlarının darbeciler tarafından rehin tutulduğu Akıncı Üssü’nde 16 Temmuz sabahı yakalandı ve getirildiği Ankara Batı Adliyesinden adli kontrol şartıyla salıverildi. Serbest bırakılmasının ardından firar eden ve “FETÖ’nün sır kutusu” olarak nitelendirilen Öksüz, İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler listesinde yer alıyor. Öksüz’ün yerini ihbar edene 4 milyon lira ödül verilecek.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar eden FETÖ’nün TSK imamıAdil Öksüz’ün Almanya’ya kaçtığını Yeni Şafak gündeme taşımıştı. Yeni Şafak daha sonra yaptığı haberde ise Öksüz'ün ABD kargo uçağıyla Almanya'ya kaçırıldığını yazmıştı. Öksüz'ün Türkiye'deki ABD ajanları eliyle güvenli bir yerde saklandığı da belirtilmişti.

#Adil Öksüz
#FETÖ
#Almanya
6 yıl önce