|

Almanya suçunu örtmeye çalışıyor

15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ ve teröristbaşı Fetullah Gülen'in olmadığını savunan Alman İstihbarat Servisi BND'nin şefi Bruno Kahl'ın skandal sözlerine tepkiler sürüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:42 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Levent Taşkıran
Levent Taşkıran

FETÖ'yü aklamak için bir de rapor hazırlayan BND, Türkiye'den kaçan çok sayıda teröriste kucak açmıştı. Almanya Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği Başkanı Levent Taşkıran, “FETÖ'cü birçok kaçak, şu anda Almanya'da bulunuyor.



Alman İstihbaratı 15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ ile alakalı olmadığını söyleyen saçmasapan bir rapor hazırladı. Kendilerini temize çıkarmak için böyle bir rapor hazırladılar. Raporun tersini söyleseler kendileri de zor duruma düşeceklerini biliyorlar. Kılıf uydurdular” dedi. “Açık kanıtlara rağmen böyle bir rapor hazırlamaları aslında kendilerinin de suçlu olduğunu gösteriyor.



Haksız olduklarını bildikleri için bunu örtmeye çalışıyorlar” diyen Taşkıran, PKK'nın da Almanya'da tıpkı FETÖ gibi varlık gösterdiğini hatırlatarak, “Yılda 100 milyar dolardan fazla uyuşturucu parasında PKK'nın payı var. Sadece PKK değil, birçok devletin de payı var. Türkiye'yi örgütlerle zayıflatırken, Kuzey Irak'ta bir PKK devleti kurulmasını amaçlıyorlar” diye konuştu.


#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce