|

Almanya racon kesiyor

Başbakan Yıldırım, Merkel’in açıklamalarına “Almanya, bütün AB benden sorulur, havasında, birlik adına racon kesiyor” tepkisini gösterdi. Suriye’de yeni operasyon sinyali veren Yıldırım, “Gerekirse terörün başını sınırlarımızın dışında etkisiz hale getirmekten çekinmeyeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:38 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım Akıncı Hava Üssü’nde şehit olan Samet Cantürk’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Başbakan Yıldırım Akıncı Hava Üssü’nde şehit olan Samet Cantürk’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramankazan ilçesindeki Şehitler Camii’ndeki cuma namazı sonrası ve Ankara-Kahramankazan yolu temel atma töreninde önemli mesajlar verdi:

(Merkel’in açıklamaları) Almanya, ‘bütün Avrupa Birliği benden sorulur’ havasında, birlik adına racon kesiyor. Bu doğru değil. Birliğin kurumsal yapısına, ilkelerine uyumlu değil dayatma anlamına gelir. Gümrük Birliği tek taraflı bir anlaşma değildir. Türkiye de bir an önce Gümrük Birliği’ni değiştirelim havasında değildir. Ne olursa olsun da değiştirelim diye can atar bir halimiz de yoktur.

  • Başbakan Yıldırım, Kahramankazan’da FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsü sırasında Akıncı Hava Üssü’nde şehit olan Samet Cantürk’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
DOSTLUĞA SIĞMAZ

(FETÖ firarisi Adil Öksüz’le ilgili Almanya’ya nota verilmesi) darbe girişimine iştirak eden tüm FETÖ teröristlerini nerede olursa olsun bulup adalete teslim etmek boynumuzun borcu. Almanya bunları korursa, imkan sağlarsa dostluğa yakışmaz. Biz Almanya’dan darbeye karışmış FETÖ mensuplarının barındırılmamasını, müsamaha gösterilmemesini ve Türkiye’ye iadesini istiyoruz. Türkiye, kimsenin parmak sallayarak hizaya getireceği bir ülke değildir.

GEREKİRSE GİRERİZ

Her terör örgütünün yaptığı gibi bunlar da çaresiz kalınca sivilleri hedef alıyor. 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit ettiler. Bunlar çocuk katili. Sınırı güneye geçince PKK’nın adı birdenbire YPG oluyor. Terörün A’sı, B’si, C’si olmaz. Terörün her türlüsü kötü ve gereken cevap verilecek. Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi terörün başını ülkemize yaklaşmadan sınırlarımızın dışında etkisiz hale getirmekten asla çekinmeyeceğiz.

#Binali Yıldırım
#Almanya
#Berlin
7 yıl önce