|

Altın terbiyesizlik

Doğan Medya tarafından düzenlenen Altın Kelebek Ödülleri büyük skandallara sahne oldu. ‘Yılın Dizisi’ seçilen Diriliş Ertuğrul Dizisi ekibine sahnede söz hakkı tanınmazken, yapımcı Mehmet Bozdağ ödülü iade etti. Programın sunucusu Okan Bayülgen ise yapılan saygısızlığı hostesin üzerine yıkarak alaycı bir dille “Diziyi hiç izlemedim ama söz veriyorum, bundan sonra her gün seyredeceğim” ifadesini kullandı. Yine törende ‘En İyi Erkek Haber Spikeri’ ödülünü alan Fatih Portakal, konuşmasında terör örgütleri FETÖ ve PKK’nın propagandasını yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/11/2016 Salı
Güncelleme: 19:53 - 14/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Her sene Doğan Medya Grubu tarafından düzenlenen Altın Kelebek Ödülleri'nde bu yıl büyük skandallar yaşandı. 'Yılın Dizisi' seçilen Diriliş Ertuğrul, sansüre uğradı. Binlerce kişinin oylarıyla 'Yılın Dizisi' seçilen Diriliş Ertuğrul'a ödülü verilirken, ekibinin sahneye çıkması ve teşekkür konuşması yapması engellendi. Diğer kategorilerde ödül kazanan programları sahneye çıkartıp alkışlatan Altın Kelebek organizatörleri, TRT'nin yapımına sansür uyguladı. Programın sunucusu Okan Bayülgen ise, yaşanan saygısızlıkta suçu ekibi karşılayan hostese attı. Ekibin alelacele götürüldüğünü savunan Bayülgen, bu nedenle teşekkür etme imkanı bile bulamadıklarını iddia etti. Reyting rekorları kıran diziyi hiç seyretmediğini alaycı bir dille söyleyen Bayülgen, “Söz veriyorum, bundan sonra her gün seyredeceğim” ifadesini kullandı.



BAYÜLGEN DİZİYİ İZLEMESİN




Ödül töreninin ardından kendilerine uygulanan sansüre tepki gösteren dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, verilen ödülü iade ettiklerini açıkladı. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden açıklama yapan Bozdağ, “Ödül töreni sırasında Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcısı ve Senaristi olarak bizlere ödül veren siz izleyicilerimizi selamlama ve teşekkür konuşması yapmam engellenmiştir. Her ödül alan kişiye konuşma hakkı verilirken, bizlerin bu hakkımızı kullanmamızın engellenmesini manidar buluyorum. Bu engellenmenin haklı başarımız ve siz izleyicilerimize yapılan bir nezaketsizlik olduğuna inanarak ödül törenini protesto ederek Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcı ve Senaristi olarak haklı olarak aldığımız ödülü kuliste geri iade ettim” ifadelerini kullandı. Bayülgen'in saygısız açıklamalarına da tepki gösteren Bozdağ, “Özür dilemek yerine, dizimizi hiç izlemediğini söyleyerek alaycı bir konuşma yapması ve bundan sonra izleyeceğini belirtmesi de nezaketten uzak bir davranış. Bütün dünyanın farkında olduğu ve konuştuğu bir dizinin yeni farkına varması kendi ayıbıdır. Mümkünse dizimizi izlemesin” diye konuştu.



'ÖDÜLÜN DEĞERİ FOTOĞRAFTA'




Dizinin oyuncusu Cavit Çetin Güner, Instagram'dan yaşananlara ödül fotoğrafını paylaşarak tepki gösterirken, şunları kaydetti: “3 sezondur sadece kendi gününün değil, ayın en çok izlenen dizisine mecburen ödül verdiler. Mecburen diyorum çünkü cayır cayır en iyi oyuncu, en iyi yapım, en iyi yönetim de bizim hakkımız ama onlardan değiliz ya bugüne kadar vermediler bugün de yarım ağız verdiler ve mikrofon bile uzatmadan kulisin yolunu gösterdiler. Her çarşamba raitingde gösteriyoruz hak ettiğimiz değeri aslında anlayana... Bu ödülün değeri fotoğrafta! Pabucum daha değerli şu an.”



Fatih Portakal'dan FETÖ propagandası




FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin medyadaki en büyük destekçilerinden birisi olan Fatih Portakal da, Doğan Medya tarafından organize edilen Altın Kelebek'te 'En İyi Erkek Haber Spikeri' ödülüyle deyim yerindeyse mükafatlandırıldı. Bu da yetmedi sade geçecek denilen ve ödülü alanlara çok fazla konuşma süresi verilmeyeceği ifade edilen ödül töreninde Fatih Portakal'a terör örgütleri FETÖ ve PKK propagandası yaptırıldı. Portakal'a ödülü de bizzat Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin verdi. Portakal, gazeteci kisvesi altında FETÖ'ye hizmet eden isimlerden birisi olan ve şu anda tutuklu yargılanan Ercan Gün'e aldığı ödülü ithaf ederek büyük tepki çekti. Portakal konuşmasında kullandığı “Ben bu ödülü tüm gazeteciler adına almıyorum, işini doğru düzgün yapan gerçek gazeteciler için alıyorum. Biz FOX ailesi olarak cezaevinde olan arkadaşım Ercan Gün için yüreğimizi ortaya koyup her gün bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” şeklindeki ifadeleriyle ödül törenini gölgeledi.



#Okan Bayülgen
#Diriliş Ertuğrul
#Altın Kelebek Ödülleri
#Mehmet Bozdağ
#Doğan Medya
7 yıl önce