|

Amaç Türkiye’yi sıkıştırmak

Başbakan Yıldırım, Rıza Sarraf’la ilgili, ‘’Onun işi karakolda doğru söyler mahkemede şaşar hesabına döndü. İnşallah bu yanlıştan döner" dedi. Yıldırım, "Bu dava hukuki olmaktan çıkmış tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türk ekonomisini sıkıştırmak’’ şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:54 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sancaktepe’de 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı’nın açılışında konuştu.
​Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sancaktepe’de 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı’nın açılışında konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sancaktepe’de 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı’nın açılışında konuştu. Yıldırım’ın özetle şunları söyledi: "Bu hain topluluğu (FETÖ) Amerika’daki bir davaya müdahil olarak Türkiye adına Recep Tayyip Erdoğan adına bir algı oluşturmak için var gücüyle çalışıyor, alnımız açık, yolumuz aydınlık. Hiçbir zaman Türkiye’nin menfaatine zarar verecek bir işin içinde olmadık, asla da olmayız. Bunu herkes bilmelidir. Saldırıların baş rolünde Ana Muhalefet Partisi Başkanı Kılıçdaroğlu, senaryonun koltuğunda da FETÖ var.

SARRAF MAHKEMEDE ŞAŞTI

Bunlar bir adamı almışlar konuşturuyorlar. Onun işi de karakolda doğru söyler mahkemede şaşar hesabına döndü. İlk ifadesinde korktuğu için farklı şeyler söylediğini ifade ediyor. Onun için ifademi değiştirdim diyor. İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Zaten kendi de hapisten çıkmanın en kolay yolu ‘satmak’ diyor. ‘Satarım...’ Alıcısı olursa... Buradan açıkça ifade ediyorum; bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye’yi sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini zora sokmaktır. Biz bunların nicesini gördük, nicesiyle mücadele ettik, alnımızın akıyla çıkarak bugünlere geldik. Evelallah bunların da yüzümüzün akıyla üstesinden geleceğiz.

CHP KADROLARI ABD'YE TAŞINMIŞ

CHP’nin akıl hocası FETÖ, biliyorsunuz 17-25 Aralık’ta bir yargı darbesine kalkışmış, başarılı olamamıştı. 15 Temmuz’da tekrar denediler. Şimdi bu başarısızlıklarının arkasından darbeye kaldıkları yerden devam etmek için bu sefer orayı seçtiler. Kendi vatanına, insanına, toprağına ihanet eden bu FETÖ terör örgütü, ABD’nin adeta eteğinde siyasi güç dileniyor. Bu davanın en hararetli takipçisi bakıyoruz CHP. CHP kadroları Amerika’ya taşınmış. Orada bu davayı takip ediyorlar.

ŞEHİTLERİMİZİN HAKKINI SAVUN

Ey Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’da şehitler verdik. Gazilerimiz oldu. Sen 15 Temmuz şehitlerinin failleri, alçakların davasına hiç gittin mi? Türkiye’ye kumpas kuran Türkiye’nin başına dert açmaya çalışan çevrelerin davalarına destek verip onlarla beraber olmak ne milliliktir ne yerliliktir, olsa olsa onlarla işbirliği yapmaktır.”

  • Mahkemelere ver kardeşim
  • CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Yıldırım, şunları söyledi: “Elindeki belge dediğin ne varsa götür mahkemelere ver kardeşim. Çamur at izi kalsın politikasına artık son ver. Ama onlarda bu yürek olmaz. Saldırıların başrolünde Ana Muhalefet Partisi Başkanı Kılıçdaroğlu, senaryonun koltuğunda da FETÖ var. 2009 yılından beri bu partinin başında 9 seçime girdin mi? Hangi seçimi kazandın bugüne kadar? Her seçimde kazanmazsan bu sefer istifa edeceğim dedin. Hiç gören oldu mu? Seçim bitti iş bitti.
KAPILMIŞ GİDİYORSUN

Önce dürüst olacaksın. Millete verdiğin sözün arkasında duracaksın. Buradan bir kez daha söylüyorum. Ey Kılıçdaroğlu, heybende ne varsa dök de rahatla. İşi arkası yarın tefrikalarına çevirme. İşin gücün terör örgütlerinin dümeninde atıp tutmak. FETÖ’cülerin büyüsüne kapılmış gidiyorsun. Türkiye’nin siyasi tarihine de tecrübeli iftiracı olarak kaydedileceksin.

CHP’Yİ ARKA BAHÇEYE ÇEVİRDİN

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini küresel sömürge güçlerinin arka bahçesine çevirdin. Bugün hala aymaz bir şekilde Türkiye’ye karşı yapılan küresel operasyonların değirmenine su taşıyorsun. Bunların hiçbirisi tesadüf değil.

AİHM, ' HADİ GÜLE GÜLE' DEDİ

Anayasa değişikliğini AİHM’e götürdün. Hadi güle güle dediler. Bu bizim işimiz değil, milletin işi dedi. Senin yüzün kızardı mı. Milli iradeye karşı dava açacaksın. Ne belge varsa götür mahkemeye ver. Çamur at izi kalsın politikasına son ver.”

PKK belini doğrultamaz

Başbakan Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı’nda düzenlenen “Bölge ve İl Jandarma Komutanları Toplantısı”ndaki konuşmasında, jandarmanın, ülkenin güvenliği, milletin huzuru ve esenliği için gece gündüz çalıştığını söyledi.

ÖRGÜTE AMANSIZ TAKİP SÜRÜYOR

Yıldırım, “Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurt içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır. Gerek jandarmamız gerek polisimiz gerek güvenlik korucularımız ve Silahlı Kuvvetler mensuplarımızın asla kış uykusuna yatmak gibi bir niyeti yoktur. Yurdun her köşesinde, dağda, şehirde, bayırda amansız bir takiple bu alçakları, kış yapılanmasına fırsat vermeden, göz açtırmadan bulundukları yerde imha etmek için her türlü çabayı, gayreti göstermektedir” dedi.

SAVUNMADA YERLİLİK ORANI ARTTI

Başbakan, savunmada yüzde 65 seviyesinde yerli ve milli imkan ve kabiliyete ulaşıldığını belirterek, “Proje sayısı 66’dan 553’e çıkmış, toplam proje bedeli de 5 milyar dolardan 60 milyar doların üzerine çıkmıştır. Sektör cirosu 1 milyar dolardan 6 milyar dolara erişmiştir” dedi. FETÖ ile mücadeleye de değinen Yıldırım, şunları söyledi: “Küresel anlamda da bu örgütün, ülkemizin menfaatlerine karşı her türlü işbirliğini yapmaktan zerre kadar imtina etmediğini bugünlerde görmekteyiz. Önümüzde zorlu bir mücadele var ama inisiyatif, üstünlük devletin elindedir.”

#Başbakan Yıldırım
#Kemal Kılıçdaoğlu
#CHP
6 yıl önce