|

Aman yok!

Mehmetçik, Diyarbakır’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Kulp, Lice ve Silvan’a bağlı 10 köydeki baskınlarda 6 sığınak, 1 mağara bulundu. El yapımı patlayıcılar, yaşam malzemeleri ve ekipmanlar imha edildi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 09:25 - 17/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
3 gündür süren operasyonlarda terör örgütünün kırsal bölgelere istiflediği birçok mühimmat, bomba ve yaşam malzemesi imha edildi.
3 gündür süren operasyonlarda terör örgütünün kırsal bölgelere istiflediği birçok mühimmat, bomba ve yaşam malzemesi imha edildi.

Mehmetçik, Diyarbakır dağlarında PKK’ya darbe üstüne darbe indiriyor. 3 gündür süren operasyonlarda terör örgütünün kırsal bölgelere istiflediği birçok mühimmat, bomba ve yaşam malzemesi imha edildi. Kulp ilçesinin Yaylak ve Simetok, Silvan ilçesinin Çiğdemli, Dönenkaya, Kazandağı, Kalemli, Darıseven, Demirkuyu ve Lice ilçesinin Dibekköy ile Yolçatı kırsalında Mehmetçik çok sayıda mağara ve sığınak buldu.

Patlatılan çukurlar bir daha kullanılamaz hale getirilirken, toprağa gömülü vaziyette ele geçirilen yaşam malzemesi de yakıldı. Dijital belge, ekipman ve araçlara ise delil niteliğinde el konuldu. Bölgede arama-tarama faaliyetlerinin süreceği açıklandı.

8 terörist öldürüldü

Tunceli’nin Pülümür ilçesi Kızılmescit-Karagöl Dere mevkiindeki düzenlenen operasyonda aralarında PKK terör örgütünün sözde üst düzey sorumlularının da olduğu 8 terörist ölü olarak ele geçirildi. MİT ve jandarma komando ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyona ilişkin açıklama yapan Tunceli Valiliği, “Çıkan çatışmada 4 kadın, 4 erkek olmak üzere toplam 8 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir” ifadesini kullandı. PKK'lıların üzerinden 5 adet kaleşnikof, 3 adet M-16 ve 1 adet Glock marka tabanca ele geçirildi.



#TSK
#Mehmetçik
#Diyarbakır
#Tunceli
6 yıl önce