|

Darbeci medya

Seçimle işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “diktatör” yaftası yapıştırma küstahlığında bulunan ve Mayıs 2014’teki Almanya ziyareti öncesi Erdoğan için “Hoşgelmediniz!” manşetleri atan Alman medyası, halkını katleden ve darbeyle iktdara gelen Mısır diktatörü Sisi’yi ise bağrına bastı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 21:19 - 4/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbede binlerce kişiyi katledip seçilmiş cumhurbaşkanını idama mahkum eden Abdülfettah es-Sisi'nin Berlin'de yakın ilgiyle karşılanmasını eleştirmeyen Bild gazetesi, demokratik seçimle görev başına gelen Recep Tayyip Erdoğan için ise karalama kampanyası yapmıştı. “Gezici” Alman gazetesi, geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Almanya'nın Köln kentinde Türk kökenli vatandaşlarla buluşan Erdoğan'ın ziyareti öncesi gerçek yüzünü göstererek, “Hoş gelmediniz, burada istenmiyorsunuz” başlığını attı. Öte yandan Berlin'e gelen Sisi'yi Avrupalı mevkidaşları kadar yakın ilgiyle karşılayan Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Nisan 2014'teki Ankara ziyareti sırasında ise “Türkiye'de demokrasi ve hukuk devleti prensibi tehlikede” diyerek özgürlük dersi vermeye çalışmıştı.







İKİYÜZLÜLÜK YARIŞI


Sisi'nin Berlin ziyaretini eleştiren Al Jazeera Amerika, Alman hükümetinin Sisi'ye olan tutumunu “ikiyüzlü karşılama” olarak nitelendirdi. Mısır'da Müslüman Kardeşler için verilen idam kararını eleştiren Merkel'in 8 milyar euroluk anlaşma için eski kararlarından taviz verdiği de hatırlatıldı. Merkel, aylar önce “Mısır'da tam anlamıyla bir seçim yapılmadığı sürece” Sisi'yi Berlin'de ağırlamayacaklarını duyurmuştu. İmza için son umut olan Berlin ziyaretini kabul eden Merkel'in ikiyüzlülüğü Alman medyasından fazla eleştiri almadı. Gezici Alman medyasının Merkel gibi mesleki ve ahlaki ilkelerini para için çiğnemesi şimdiden tarihe kara bir leke olarak geçti.



Bild katil Sisi'yi hoş karşıladı!


Türkiye'ye yönelik karalama kampanyalarında başı çeken Bild, geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Köln'e giden Erdoğan'a hitaben "Hoş gelmediniz" manşeti atmıştı.







Ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararına rağmen Sisi'yi kırmızı halıyla karşılayan Merkel, “demokrasi” mesajını da laf arasına sıkıştırdı. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Merkel, Sisi ile Mısır'da Müslüman Kardeşler ve muhalefet üyelerine verilen idam cezalarını görüştüklerini kaydederek, “Çok sayıda idam cezası var. Bize göre bunlar engellenmeli. Almanya idam cezasına karşı” dedi. Sisi ise, “Biz adalete saygı duyuyoruz” sözleriyle "katliamcı" Mısır yargısını savundu.


#Al Jazeera Amerika
#Darbeci medya
#Erdoğan
#Alman gazetesi
9 yıl önce