|

Ana omurga istinaf olacak

İstinaf Temel Eğitim Programı’nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türk yargısının bundan sonraki dönemde ana omurgası istinaf olacaktır” dedi. Bozdağ, “İstinafa atanmak isteyenler, HSYK’nın kapısına gelecek” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 22:44 - 23/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Gelecek kararnamelerle istinafa atanmak isteyenler, HSYK'nın kapısına gelecek. Çünkü güçlü bir mahkemedir, sorun çözme, adaleti tesis etme mahkemesidir” ifadesini kullandı. Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Türkiye Adalet Akademisi tarafından Ankara'da bir otelde düzenlenen “İstinaf Temel Eğitim Programı”nın açılışında konuşma yaptığı belirtildi.



HSYK'NIN KAPISINA GELECEKLER


Yargıtaydan istinafa geçmek isteyenlerin sayısının düşük olduğunu belirten Bozdağ, şöyle devam etti: “Gelecek kararnamelerle istinafa atanmak isteyenler HSYK'nın kapısına gelecek. Çünkü güçlü bir mahkemedir, sorun çözme, adaleti tesis etme mahkemesidir. Elimizdeki rakamlara göre, idari yargıda uyuşmazlıkların yüzde 80'i idari istinafta, adli yargıda ceza uyuşmazlıklarının yüzde 91'i, hukuk uyuşmazlıklarının da yüzde 89'u istinafta kesinleşiyor. Bu ne demektir, bu ne söylüyor. Türk yargısının bundan sonraki dönemde ana omurgası istinaf olacaktır, çok açık.”


#İstinaf Temel Eğitim
#HSYK
#Bekir Bozdağ
8 yıl önce