|

Anadolu Üniversitesinden Bosnalı öğrencilere müjde

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Balkanlar'da Kosova, Bulgaristan ve Makedonya'dan sonra Bosna Hersek'ten de sınavla öğrenci kabul edecek.

Yeni Şafak
12:10 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:40 - 3/10/2015 Cumartesi
AA

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ile çifte vatandaşlığı bulunanlar ve Türkçe bilen yabancı uyrukluların da faydalanabileceği programa 9 Ekim'e kadar ön kayıt yaptırılabilecek. Ön kayıt yaptıranlar, 11 Ekim'de başkent Saraybosna'da yapılacak sınava girecek.



Anadolu Üniversitesinden Araştırma Görevlisi Mahmut Sami İşlek, yaptığı açıklamada, söz konusu açıköğretim programında dört yıllık lisans ve iki yıllık önlisans bölümleri bulunduğunu söyledi.



Lisans bölümlerinde havacılık işletmeciliği, sosyoloji ve reklamcılık, iktisat, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler gibi bölümlerin bulunduğunu aktaran İşlek, ön lisans bölümlerinde ise ilahiyattan tıbbi dokümantasyona kadar çok farklı alanlarda eğitim alma imkanı bulunduğunu ifade etti.



İşlek, ön lisans programlarının uluslararası geçerliliği olan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından tanınan bir sertifikasyonu olduğuna işaret ederek, lisans programlarının da bu yıl içinde AB tarafından tanınan ve uluslararası geçerliliği olan bir sertifikasyona sahip olacağını kaydetti.



Türkiye'deki açıköğretim öğrencilerinin aldığı hizmetlerin tamamını buradaki öğrencilerin de alacağını söyleyen İşlek, öğrencilere kitapların gönderileceğini, öğrencilerin e-öğrenme imkanlarını hepsini kullanabileceklerini ve ders kitaplarının tamamını internetten indirebileceklerini belirtti.



İşlek, programdan faydalanacak öğrencilerin çok uygun bir fiyata bu hizmeti alabileceğini aktararak, öğrenci adaylarının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı sınava girmeden, yalnızca ülkelerinde yapılacak sınavdan alacakları sonucuna göre uygun programlara kayıt yaptırabileceklerini ifade etti.



Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ile bir protokolleri bulunduğunu anımsatan İşlek, Kosova, Makedonya ve Bulgaristan'ın ardından en yakın zamanda IUS kampüsü içinde açıköğretim ofisi açılacağını kaydetti.



Ön kayıtlar 9 Ekim'e kadar, Anadolu Üniversitesinin internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Ön kayıt yaptıran öğrenciler, 11 Ekim'de IUS'ta sınava girecek.



#Anadolu Üniversitesi
#Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
#Balkanlar'da Kosova
8 yıl önce