|

Anayasa teklifine ortak açıklama

AK Parti ile MHP'nin mutabakat sağladığı, 20 maddeyi bulan anayasa değişiklik teklifi 316 imzayla AK Parti tarafından bugün Meclis'e sunulacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:57 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

AK Parti'de, önceki gece yarısı ve dün, bir bölümüne Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı toplantılar gerçekleştirildi. AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve partinin bazı hukukçularıyla yapılan toplantılarda, MHP ile telefon diplomasisi de yürütüldü ve mutabakata varıldı. Teklifi bugün Meclise sunulacak.



316 AK Partili milletvekilinin imzasıyla sunulacak teklifin detaylarını, istişareleri yürüten Abdülhamit Gül ile Mehmet Parsak açıklayacak. Geçicilerle birlikte 20 maddeyi bulan teklif, “Partili Cumhurbaşkanlığı”nı içeriyor.



NİSANDA REFERANDUM


Teklife göre, Cumhurbaşkanı 5+5 yıllığına iki kez seçilebilecek, seçimler milletvekilliği seçimiyle birlikte 2019'da yapılacak. Birden çok cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Türkiye ilk kez yedek


vekillik ile tanışacak. Seçilme yaşı 18'e inecek. Teklif, Anayasa Komisyonu ve Genel Kurul'da takvime göre işlerse, halkoylaması nisan ayında yapılacak.



#MHP
#Anayasa değişikliği
#AK Parti
7 yıl önce