|

Anıtkabir'deki park için hükümetten ilk açıklama

Anıtkabir'e yapılan ve gelen tepkiler üzerine kaldırılan çocuk parkı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Türkiye'nin bu kadar önemli meseleleri arasında tali diyebileceğimiz böyle bir konunun tartışılması zaman kaybıdır. İyi niyetle yapılmış bir şeydir. Yine görünen lüzum üzerine Genelkurmay Başkanlığı gelen talepler üzerine parkı kaldırmıştır" dedi.

Yeni Şafak
15:12 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:08 - 26/09/2016 Pazartesi
Diğer

Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, toplantı hakkında açıklama yaptı.



Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


Türkiye'nin bu kadar önemli meseleleri arasında tali diyebileceğimiz böyle bir konunun tartışılması zaman kaybıdır. İyi niyetle yapılmış bir şeydir. Yine görünen lüzum üzerine Genelkurmay Başkanlığı gelen talepler üzerine parkı kaldırmıştır. Bunu üzerinden siyasi değerlendirmeler yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu tür tartışmalarla Yenikapı ruhunu koruyamayız. Ortak değerler üzerinden bu tür tartışmalar içine girmemeliyiz."



Anıtkabir'de çocuk parkına Gökçek sahip çıktıCHP'li grup Anıtkabir'deki çocuk parkını böyle söktü


Genelkurmay karar aldı

Genelkurmay Başkanlığından, Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu'nun olağanüstü toplanarak Anıtkabir'deki portatif oyun alanının kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdiği belirtildi.








#Numan Kurtulmuş
#Bakanlar Kurulu
#Anıtkabir
8 yıl önce