|

Ankara merkezli 81 ilde FETÖ operasyonu

Emniyet teşkilatını kapsayan mahrem yapılanmaya yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenleniyor. Operasyonda şu ana kadar 81 ilde bin 120 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 4 bin 672 kişi hakkında işlem yapıldığı, bunlardan bin 448'inin daha önceden FETÖ'den tutuklu olduğunu belirlendi.

Yeni Şafak
12:30 - 26/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:24 - 26/04/2017 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda şuana kadar bin 120 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Türkiye genelinde 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, şu ana kadar bin 120 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

  • Şüphelilerden bunlar çıktı
  • Edinilen bilgiye göre yakalanan şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, sahte kimlikler ve sürücü belgeleri, dijital materyal ve örgütsel iletişimde kullanılan cihaz ve aparatlar, örgütsel döküman ve himmet listeleri, örgüte ait altın, döviz ve para ele geçirildi.
4 bin 672 kişi hakkında çalışma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 4 bin 672 şüpheli hakkında çalışma başlatıldı.

Şüphelilerden bin 448'inin FETÖ'den tutuklu bulunduğu belirlendi. Hakkında gözaltı kararı alınan 3 bin 224 şüpheliden bin 13'ü yurt genelinde düzenlenen operasyonlarda yakalandı.

Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.


  • Bakan Soylu operasyona ilişkin açıklama yaptı
  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "Bu sabah 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" demişti.
İstanbul'da 390 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı

Soruşturma kapsamında İstanbul'da 390 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Polis ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerden bazılarının yakalandığı bildirildi.



#FETÖ
#Ankara
#Süleyman Soylu
#İstanbul
7 yıl önce