|

Edirne'ye hızlı tren müjdesi

AK Parti​ Genel Başkanı Davutoğlu Edirne'de​ halka hitap etti. Davutoğlu, "Hızlı tren yaptık. Hızlı tren Türkiye için rüya bir projeydi. İstanbul'dan Kapıkule'ye hızlı tren geliyor. Halkalı-Kapıkule hızlı treni yapılacak" dedi.

Yeni Şafak
17:39 - 4/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:04 - 4/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin ülkenin belli bir bölgesine hiç gitmediğini, MHP'nin Sivas'ın ötesine geçtiğinin görülmediğini, HDP'nin ise derdinin başka olduğunu belirterek, "Gerçek cumhuriyetçi, milliyetçi, demokrasi yanlısı olanlar Türkiye'nin her köşesine gidebilenlerdir" dedi.



Davutoğlu, partisinin İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde, "Rumeli'deki ebedi ve ezeli başkent" olarak nitelendirdiği Edirne'yi selamlayarak konuşmasına başladı.



Kentin ilçeleri ile Batı Trakya'yı, Saraybosna'yı selamlayan Başbakan Davutoğu, "Bir kez başkent olan hep başkenttir, Edirne bizim hep başkentimiz olmuştur, hep başkentimiz kalacaktır" diye konuştu. Edirne'yi "mukaddes bir şehir' olarak nitelendiren Davutoğlu, kentin tarihi mirasını Edirnelilerin taşıdığını söyledi.



Geçmişte İstanbul'da yoğun programı dolayısıyla ne zaman ruhu hafif daralsa, "bir güzel eser görmek ve Rumeli havası almak için" Edirne'ye geldiğini ifade eden Davutoğlu, gösterilen ilgiden dolayı alandakilere teşekkür etti.



Seçim kampanyası kapsamında partisinin şehirlerdeki 75. mitingini Edirne'de gerçekleştirdiğini bildiren Davutoğlu, "Bir serhattan diğer serhada vatanı birleştirdik, bütünleştirdik" dedi. Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:



"Buraya gelip cumhuriyetçilik yapanlar, cumhuriyetimizden bahsedenler, adında cumhuriyet olan CHP, ülkenin belli bir bölgesine hiç gitmedi. Bazı şehirlerde hiç yok. Geçen dönem 33 vilayette CHP'nin milletvekili yoktu. MHP, milliyetçilik yapar ama Sivas'ın ötesine geçtiği görülmedi. Geçtiğimiz dönem 45 vilayette milletvekili yok. Zaten HDP'yi bir kenara koyun, onun derdi başka. Gerçek cumhuriyetçi, milliyetçi, demokrasi yanlısı olanlar Türkiye'nin her köşesine gidebilenlerdir" ifadelerini kullandı.



"Pazar günü Türkiye'nin kader seçimi yapılacak"


Alandakilere, "Türkiye'nin her köşesine giden parti kim, Hakkari'de de Edirne'de de bu al bayrağı dalgalandıran kim" diye soran Davutoğlu, "AK Parti" karşılığını alması üzerine, "İşte ölçü budur. Size gelip burada ahkam kesenlere önce bunu soracaksınız. Diyeceksiniz ki 786 bin kilometrekarelik vatan toprağında bulundun mu? 78 milyonu bağrınıza bastınız mı? İşte ispat burada, bu mitinglerde" diye konuştu.



Zor olduğunu bilerek, belki bir takım riskleri de alarak "81 vilayete gidecek, vatandaşlarımızla buluşacağız" dediğini belirten Davutoğlu, cumartesi günü Konya'da yapılacak mitingle 81 şehirde miting programını tamamlayacaklarını bildirdi. Başbakan Davutoğlu, "Sonra halkımızın huzuruna gideceğiz ve pazar günü Türkiye'nin kader seçimi yapılacak" dedi.



Davutoğlu, Türkiye'nin AK Parti iktidarlarından önce IMF kapısında borç dilendiğini belirterek, şunları kaydetti:



"IMF'ye muhtaç halde miydik? Başbakan Yardımcısı kimdi? Bahçeli. O döneme kadar sorumluluk görevi alan DSP hangi partiyle beraberdi? CHP çizgisi içinde. Bütün bu partilerin o kötü mirasta rolü vardı. Bu aziz millet, Edirne muhasarasının yiğit torunları, o zaman Edirne'yi savunan ecdat elindeki son mermiye kadar savundu, ağaç kabukları yedi ama hiç kimseye boyun eğmedi, eğmeyecek. Ama biz 2002'de bir tank, piyade tüfeği alabilmek için başka milletlerden hibe istiyorduk, hibe dileniyorduk tabiri caizse. Tank aldıktan sonra da İsrail'e tamirata gönderiyorduk, onu bile yapamıyorduk. Öyle bir duruma düşmüştü ki devlet, o zaman dışişleri bakanlığındaki bazı diplomatlar bana anlatırdı, 'Elimizde ödenek olmadığı için başbakanın yurtdışı seyahat raporlarını kendi paramızla dışarıda fotokopi çektiriyorduk' diye. Allah aşkına Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nu bu duruma düşürmek reva mı? 2002'de bu mirası aldıktan sonra, kurucu genel başkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığından sonra, işte 13 yıl içinde Türkiye IMF'ye borcunu ödedi mi? Şimdi herhangi, bırakın namerdi merde dahi muhtaç mıyız? Bunu kim yaptı."



Alandakiler bunun üzerine "AK Parti" yanıtını verdi.



"SSK hastanelerine gidenler kapıda beklerken vefat ederdi"


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu her yerde esip, gürleyip 'benim hayatım başarı hikayesi' diyor ya 1991'de SSK'yı karlı bir şekilde aldı, bıraktığında SSK çökmüştü. SSK hastanelerine gidenler kapıda, nöbet beklerken vefat ederdi" dedi.



Davutoğlu, "Şu anda adı Altay olan kendi tankımızı, adı Milgem olan kendi gemimizi yapıyoruz, kendi insansız hava aracımızı yapıyoruz, adı Hürkuş olan eğitim uçağımızı yapıyoruz" dedi. Miting alanını dolduran kalabalık, Davutoğlu'nun "Kim yapıyor bunları?" sorusuna, "AK Parti" yanıtını verdi.



"İnşallah kendi milli bölgesel uçağımızı yapıyoruz, sivil uçağımızı yapıyoruz" diyen Davutoğlu, milli otomobil de yapacaklarını söyledi. Davutoğlu, "Artık caddelerinde kendi milli otomobili dolaşan, semasında kendi savaş uçağı uçan, bir şehirden diğer şehre giderken havaalarında kendi milli bölgesel uçağı olan yeni Türkiye'ye var mısınız?" diye sordu.



Başbakan Davutoğlu, Edirne'nin bunların hepsinden istifade ettiğini ve de etmeye devam edeceğini belirterek, havaalanı sayısını 26'dan 55'e çıkardıklarını, en son Ordu-Giresun ile Hakkari Yüksekova havalimanlarını açtıklarını kaydetti. Davutoğlu, "Ordu-Giresun'dan bahsedeyim. Aynen Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethederken - hani Haliç'e zincir gererler de geçmesin diye - Fatih Sultan Mehmet Han ne yapar? 'Orada zincir varsa biz de yürek var' der ve gemileri karadan yürütüp Haliç'e indirir. İşte komutan bu. Ordu, Giresun'da dağlar yalçın iken, önünde Karadeniz çılgın iken, 'havalimanı yapacak yer yok' dediklerinde, dedik ki 'eğer dağlar geçit vermiyorsa, denizde dalgalar varsa, denizi doldurur üzerine havalimanı yaparız.' Denize doldurduk ve havalimanı yaptık, Avrupa'da ilk" sözlerini sarfetti.



Edirne'ye de havalimanı yapacaklarını belirten Davutoğlu, 10 milyon vatandaşın ilk kez kendi dönemlerinde uçağa bindiğini kaydetti. Davutoğlu, hızlı trenin Türkiye için rüya proje olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:



"MHP'nin 2001 yılındaki Ulaştırma Bakanına, hızlı tren projesini getiriyorlar o da 'biz değil, çocuklarımız değil, torunlarımız bile hızlı treni göremez' diyor. Ey aziz Edirneliler hızlı treni biz gördük mü? İstanbul'dan Ankara'ya, Ankara'dan Konya'ya, Eskişehir'e ulaştı. Ankara'dan da şimdi Sivas, Erzincan, Kars'a kadar gidecek. İnşallah İstanbul'dan Kapıkule'ye hızlı tren geliyor. Bu proje beni çok heyecanlandırıyor. Neden biliyor musunuz? Anadolu'daki ilk başkentimiz Konya, sonra Bursa, sonra Edirne, sonra İstanbul, şimdi Ankara. Bütün bu başkentler hızlı tren ile birbirine bağlanıyor Allah'ın izniyle. Edirne'den hızlı trene binen bir Edirneli İstanbul'a, oradan Ankara'ya, oradan isterse Konya'ya isterse Sivas'a, isterse Erzincan'a, ta Hazar'a, Bakü'ye kadar gidebilecek. İşte millilik bu, yerlilik bu, millete hizmet etmek bu. 6 bin kilometre olan duble yollara 18 bin kilometre ekledik, 24 bin kilometre duble yolumuz var."



"Balkanlar'da bir yaprak kımıldasa, bizim yüreğimize ateş düşer"


Davutoğlu, AK Parti iktidarının ülkeyi bir uçtan bir uca otoyollarla donattığını anlattı.



"Kapıkule ile Habur'un arası otoyol oluyor" diyen Davutoğlu, Rumeli'yi Anadolu'ya, Anadolu'yu Kafkaslar'a, Orta Asya'ya, Orta Doğu'ya bağladıklarını söyledi.



Hedeflerinin sadece Türkiye sınırları ile irtibatlı olmadığının altını çizen Davutoğlu, dünyanın her yerindeki soydaşların sorunlarına da çözüm için yaklaştıklarını belirtti.



Davutoğlu, şöyle devam etti:



"Bulgaristan'daki, Bosna'daki, Makedonya'daki, Batı Trakya'daki soydaşlarımız, kardeşlerimiz hepsinin gönlü de istikameti de Edirne'dir. Türkiye'dir. İşte onun için Balkanlar'da bir yaprak kımıldasa, yüreğinize orada bir acı düşse bizim yüreğimize ateş düşer. Balkan faciasından beri hiç unutmadık, nerede ne zaman Balkanlar'da soydaşlarımıza, kardeşlerimize gönüldaşlarımıza bir şey olursa bizim yüreğimiz yanar. Onların huzuru bizim huzurumuzdur. Edirneliler, sizin huzurunuzda söz veriyorum; her zaman da bunu yaptık, Rumeli'de Evlad-ı Fatihan'ın ihtiyacı neyse onu karşılayacak kudrette bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var oldu, varolacak inşallah."



Üsküp'e yaptığı bir ziyarette oradaki soydaşların kendisinden bayrak istediklerini, bunun üzerine Balkanlar'da her eve yetecek kadar Türk bayrağı, Kuran-ı Kerim ve Türkçe sözlük gönderdiğini aktaran Davutoğlu, "Eskiden Türkiye'nin bu kudreti var mıydı? Eskiden Balkanlar'da soydaşlarımıza, gönüldaşlarımıza bu şekilde hizmet edebilecek kudrette bir Türkiye var mıydı? 2002'de Kosova'da Sultan Murat Hüdavendigar'ın türbesi dökülüyordu, yıkılıyordu. Filibe'de camilerimiz dökülüyordu, Deliorman'daki, Batı Trakya'daki, Bosna'daki ecdat mirası mahzundu, garipti. Yüzlerce camiyi, külliyeyi, medreseyi kim tamir etti?" diye sordu.



Alandakilerin "AK Parti" yanıtını vermesi üzerine Davutoğlu, bu bölgelerde yapılan restorasyon ve bakım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şimdi de Gülbaba Türbesi'nin restore edildiğini bildiren Davutoğlu, "Bütün ecdat eserleri AK Parti'nin ve Türkiye'nin himayesi altındadır" dedi.



AK Parti'nin sağlık sisteminde önemli düzenlemeler yaptığını belirten Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu her yerde esip, gürleyip 'benim hayatım başarı hikayesi' diyor ya 1991'de SSK'yı karlı bir şekilde aldı, bıraktığında SSK çökmüştü. SSK hastanelerine gidenler kapıda, nöbet beklerken vefat ederdi. Şimdi 12 yıl içinde 737 hastane yaptık, bin 737 sağlık tesisi yaptık ayrıca" diye konuştu.




#AK Parti
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Edirne
9 yıl önce