|

Anne Üniversitesi’nden patronluğa yükseldi

Kadın girişimci 4 çocuk annesi Raziye Sevahilli, Anne Üniversitesi’nde eğitim aldıktan sonra tekstil atölyesi açtı. Şimdiyse, istihdam ettiği kadınların ev ekonomisine katkı sağlamasına yardımcı oluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/08/2017 Salı
Güncelleme: 00:31 - 29/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Raziye Sevahilli
Raziye Sevahilli

Kadın girişimci Raziye Sevahilli, “Anne Üniversitesi”ne ve girişimcilik kurslarına katıldıktan sonra açtığı tekstil atölyesi ile evli ve çocuklu kadınları istihdam ederek onların ev ekonomisine katkı sağlamasına destek veriyor. Evli ve 4 çocuk annesi 40 yaşındaki Sevahilli, 14 yaşından itibaren tekstil, turizm, sağlık ve havacılık gibi birçok sektörde çalıştı. Daha sonra kendi işinin patronu olmak isteyen Sevahilli, biriktirdiği parayla bir dikiş makinesi satın aldı. Esenler’de diktiği ürünleri internette satmaya başlayan Sevahilli, ürünlerinin satışı artınca işini büyütmeye karar verdi.

‘NEDEN OLMASIN’ DEDİM VE BAŞARDIM

Sevahilli, Esenler Belediyesi’nin açtığı “Anne Üniversitesi”ne ve girişimcilik kursuna katıldı. Kursta öğrendikleriyle cesaretlenen Sevahilli, az bir bütçeyle tekstil atölyesi açarak, kendi işinin patronu, ev kadınlarının da gelir kapısı oldu. Sevahilli, en büyük desteğinin katıldığı kurslar olduğunu söyledi. Sevahilli, şöyle konuştu: “Anne Üniversitesi’nde eğitim aldım. Sonra dedim ki ‘Bu eğitimden biraz bilgi sahibi oldum, neden olmasın kendi işimi ben de yapabilirim.’ Eşime de söyledim, ‘Dükkan açmak istiyorum’ diye. Başta herkes ‘Yapamazsın’ dedi. Sonra bir umut dedim. Biriktirdiğim 2 bin 500 lira ile bir iki makine aldık, eşimle beraber. Ondan sonra başlangıcı yaptık. Şu an 2 makineyle başladığımız atölyede 9 makinamız var. Burada 10 kişi çalışıyor, hemen hemen hepsi de bayan, evli ve çocuk sahibi arkadaşlar. Onlar da çocuklarını okula gönderiyor, burada ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.”

#Anne
#Üniversite
#Eğitim
7 yıl önce