|

Annem gibi seviyordum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir’de eniştesi Ziya İlgen’in annesi Zümriye İlgen’in cenaze törenine katıldı. Zümriye İlgen’in vefatından duyduğu üzüntüye dile getiren Erdoğan, ‘’Annem vefat ettikten sonra Zümriye teyzeme ‘Annem’ derdim. Adeta annem gibi sevdiğim, saygı duyduğum birisiydi’’ dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:54 - 16/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen'in vefat eden annesi Zümriye İlgen (89), Balıkesir'in Erdek ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.



Erdek Hacı Ömer Camii'nde dün düzenlenen cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, TBMM Başkanlık Divan üyesi ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, merhum İlgen'in ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmada, Zümriye İlgen'i yakından tanıdığını dile getirerek, “Ben gerçekten hem dünürümüz olan Zümriye annemizi iyi tanıdım, iyi bildim ve gerçekten adeta salihat-ı nisvandan bir hanımefendiydi. Zaten gönül kırmak gibi bir şey onun yaşamında söz konusu değildi.



İYİ TANIDIM, İYİ BİLDİM


Makamı cennet etsin. Ben annem vefat ettikten sonra Zümriye teyzeme 'Annem' derdim çünkü onda da bu haletiruhiyeyi görürdüm. Adeta annem gibi sevdiğim, saygı duyduğum birisiydi” dedi.



TABUTUNU OMUZLADI


Erdoğan, cami avlusunu dolduranlara üç kez, “Hakkınızı helal ediniz” çağrısında bulundu. Konuşmanın ardından Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Zümriye İlgen'in tabutunu omuzladı. Camiden çıkarılan cenaze, şehir mezarlığında toprağa verildi.



Erdoğan'ın kız kardeşi Vesile İlgen ile evli olan ve “15 Temmuz darbe girişimini ondan öğrendim” dediği eniştesi Ziya İlgen'in 89 yaşındaki annesi Zümriye İlgen, Bursa'da tedavi gördüğü Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün sabaha karşı vefat etti.


#Balıkesir
#Ziya İlgen
#Zümriye İlgen
8 yıl önce