|

Annemin başını açtırdılar

Teröristbaşı tarafından kendisine ‘F’ seri numaralı 1 dolar gönderilen Yüzbaşı İrfan Can, askeri liseye girerken örgüt abisinin ‘Annen başı açık fotoğraf çektirsin’ dediğini, ailesinin kabul ettiğini söyledi. Can, himmet parasını zekattan düştüklerini de açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:14 - 31/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasında çarpıcı ifadeler yer aldı. Darbe girişimi sonrası İstanbul TEM Şube ekipleri tarafından Yüzbaşı İrfan Can savcılığa çarpıcı itiraflarda bulundu. Harp Akademileri'nde görevli kod adı 'Sait' olan Yüzbaşı İrfan Can, askeri liseye girmeden önce örgüt abisi tarafından annesinin başörtüsünü açmak zorunda bırakıldığını söyledi. Ev abisinin kendisine örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından bizzat gönderilen 'F' serisi 1 dolar verdiğini anlatan Can, verdiği aylık himmeti de zekattan düştüklerini ifade etti.



Can, ifadesinde özetle şunları söyledi: "Harp Akademileri'nde abim olan örgüt üyesi F.K benden sadece 5 yaş büyüktü. Senede bir defa F.K'nın bir üst abisi gelirdi. Bana, Fetullah Gülen ve cemaat hakkında kötü söz konuşan olup olmadığını, hocalar ve öğrenciler hakkında bilgi sorardı. Ayrıca Harp Akademileri'nde cemaate yakın görüşlü kimselerin olup olmadığı hakkında da bilgi istiyordu.Akademiyi bitirdikten sonra Mardin Kızıltepe Komando Taburu'nda görevlendirildim. Bize, 'Ergenekoncu komutanınız var mı' diye soruyorlardı. Mardin'de irtibatımızı ankesörlü telefonla sağlardık. Sonra Denizli Buldan Jandarma Komutanı oldum. Buradaki abimin kod adı 'Saffet'ti.



SORULAR BELLEKLE GELDİ


Akademi sınavlarına hazırlanmak için yıllık iznimi kullanarak İzmir'e gittim. Ev abim Saffet beni R.K ile tanıştırdı. 20 gün boyunca evden dışarı çıkmadan sınava çalıştık. Bize çalışacak dokümanı flash bellekle veriyorlardı. İkimiz de sınavı kazandık.



TALİMATLA PROPAGANDA


17 Aralık döneminde İstanbul'daydım. R.K ile beraber aynı evde kalıyorduk. Bize cemaat tarafından ortaya dökülen ses kayıtlarını herkese yayın dediler. Halk tarafından itibar görmeyince bu defa dillendirmeyin dediler. Bundan sonra AK Parti ve Erdoğan hakkında eleştiriler konuşulmaya başlandı. Bunların bize propagandası yapıldı.



#FETÖ
#Harp Akademileri
8 yıl önce