|

Antalya'da 88 yılın rekoru: 45.4 derece

Son yılların en yüksek sıcaklığının yaşandığı turizm kenti Antalya’da, son 88 yılın sıcaklık rekoru 45.4 dereceyle kırıldı. Uzmanların uyarılarını dikkate alan vatandaşlar sokakları terkedip kendilerini denize ve gölge yerlere attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:27 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Antalya'da 88 yılın rekoru: 45.4 derece
Antalya'da 88 yılın rekoru: 45.4 derece

Son yılların en yüksek sıcaklığının yaşandığı turizm kenti Antalya’da son 88 yılın sıcaklık rekoru 45.4 dereceyle kırıldı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, 1 Temmuz’da ölçülen 45.4 derecenin Antalya için rekor olduğunu ve 1929 yılından itibaren yapılan ölçümlerde en yüksek derece olduğunu dile getirdi. Öztürk, “Daha önceki rekorumuz 12 Temmuz 2000 yılında ölçülen 45 dereceydi ancak 1 Temmuz 2017’de yapılan ölçümlerdeki 45.4 derecelik sıcaklık tarihe geçti” dedi.

BİR REKOR DAHA
BEKLEMİYORUZ

Sıcaklıkların bugünden itibaren bir nebze etkisini azaltacağını söyleyen Öztürk, “Sıcak hava mevsim normallerinin biraz üzerinde devam edecek. 34 derecelik sıcak hava mevsim normalleri olacak. Bir hafta daha 34-37 derece arasında devam edecek. Sıcaklıklar azalacak ama tahminimize göre bu sene bir daha rekor kırılacak düzeyde sıcaklıklar beklemiyoruz” dedi.

3 İLDE
idari izin

Dünkü rekor hava sıcaklığı kamuda da bazı çalışanlara izin getirdi. Ankara, Muğla ve Denizli'de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile bayanlar, rapor ile belgelemek şartıyla şeker, kalp-damar, beyin- damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanlar, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların 3 Temmuz günü idari izinli sayılmalarına karar verdi.


Doğu Akdeniz'de Afrika sıcakları

Yüksek sıcaklığın etkili olduğu Mersin ve Hatay’da vatandaşlar sahillere ve mesire alanlarına akın ederken, tarlalarda hasat sıcağa rağmen devam etti. Termometrelerin 45 dereceyi gösterdiği Osmaniye’de sokaklar boş kaldı, Adana’da ise sulama kanalları serinlemek isteyenlerin uğrak yeri oldu. Adana’da ise sıcak havaya rağmen çalışmak zorunda olan döner ve kebap ustaları zor anlar yaşadı. Bazı çocuklar yasak olmasına rağmen serinlemek için sulama kanallarına girdi. Yüksek sıcaklıktan etkilenen kuşlar da süs havuzlarında serinlemeye çalıştı.


Munzur
çayında
plaj keyfi

Doğu Anadolu’da sıcak havadan bunalan vatandaşlar, Tunceli’de kar sularıyla beslenen Munzur ve Pülümür çayları kenarındaki doğal plajlarda serinliyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla soğuk suya ve doğal kuma sahip Munzur ve Pülümür çayları, piknik yapmak ve yüzmek için vatandaşlarca tercih ediliyor. Pülümür Çayı kenarına gelen İrem Açıkgöz, “Tunceli’nin her tarafı doğal ve göründüğü gibi yemyeşil. Havası temiz, suyu temiz, ortamı çok rahat, kimse kimseye karışmıyor. Doğu diye insanlar çok çekiniyor ama burası Doğu’nun Paris’i” dedi.

#Antalya
#sıcak havalar
#Ankara
#Türkiye
7 yıl önce