|

Antalya'da göçmen kaçakçıları yakalandı

Antalya'nın Kaş ilçesinde 11 kaçak ile göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 3 kişi yakalandı.

Yeni Şafak
18:33 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:37 - 31/07/2017 Pazartesi
AA
Yasa dışı göç operasyonu
Yasa dışı göç operasyonu

Antalya'nın Kaş ilçesinde 11 kaçak ile göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 3 kişi yakalandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaş ilçesinde kaçakların bulunduğu iki araç olduğu ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, dur ihtarına uymayarak kaçan iki araçtan birini takip sonucu şehir merkezinde yakaladı.

Daha önce hakkında "göçmen kaçakçılığı" suçundan işlem yapılan sürücü Suriye uyruklu M.D. ile yanındaki Suriye uyruklu M.A.M. ve araçta bulunan 2'si kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Kovalamaca sırasında polis bölgesinden uzaklaşarak Fethiye istikametine doğru kaçmaya devam eden ikinci araç ise Bezirgan Mahallesi Ulugöl mevkisinde, anayoldan görülmeyecek şekilde saklanır biçimde içerisinde 3'ü çocuk, 2'si kadın, 7 Suriyeli göçmenle park halinde bulundu.

Kaçan araç sürücüsü Suriye uyruklu M.Z ise Finike İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri ile vatandaşların yardımıyla yakalandı.

Araçta yapılan aramada, bagaj iç kısmında tekne ve bot türü araçlarda kullanılan akaryakıt deposu ve bot şişirme pompaları ele geçirildi.

Göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla adliyeye sevk edilen M.D ve M.Z. mahkemece tutuklanırken, M.A.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaçak 11 göçmen ise işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

#Antalya
#Göçmen Kaçakçılığı
#Kaş
7 yıl önce