|

Antalya'da orman yangını

Antalya'nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı. Mahalle muhtarı, 2 ayrı noktada birden başlayan yangının sabotaj olduğunu iddia etti.

Yeni Şafak
20:17 - 7/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:18 - 7/03/2016 Pazartesi
IHA

Manavgat ilçesinde, Oymapınar Mahallesi Iğrışlar Sürmeşe mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarına, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğüne ait 3 arazöz, 1 iş makinası ile Antalya Büyükşehir belediyesi Manavgat İtfaiye birimine ait 1 itfaiye katıldı. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.



Yangın söndürme çalışmasına katılan Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, yangından 5-6 dönüm dolayında bitki örtüsünün zarar gördüğünü, çam ağaçlarının dip bölgesi dışında dallarına ulaşmadığını belirterek, “2 gün önce yağmur yağmış olması ve ormanın zemininin ıslak ve nemli olması büyük bir şans oldu. Eğer zemin ıslak olmasaydı yangın kısa sürede yayılır ve kaybımız çok büyük olurdu. Toprağın ıslak olması nedeniyle zarar gören çam ağaçlarının kurumayacağına inanıyorum” dedi.


Yangını ilk gören ve olay yerine gelerek ağaç dallarıyla yangının başladığı ilk noktayı ilerlemeden söndüren Oymapınar Mahallesi Muhtarı Kemal Öz “Yangın iki ayrı noktadan başladı. Ben yakınımda olan yeni söndürürken diğer taraf ilerledi ve yayıldı. Gelirken yolda yeni motosiklet teker izleri vardı. Bu havada, yer böylesine ıslak iken kasıtlı yapılmadığı sürece yangının olma ihtimali yok. Sabotaj olduğuna inanıyorum” dedi.

#Manavgat
#Antalya
#orman
8 yıl önce