|

Antalya'da ormanlar alev alev

Antalya’nın Alanya ilçesinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Manavgat’ta tarım arazisinde çıkan yangın ise ormanlık alana sıçradı. Can kaybının olmadığı yangınlara itfaiye müdahale ederken, jandarma ekipleri yerleşim yerlerindeki vatandaşları tahliye etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:53 - 1/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Antalya'da ormanlar alev alev
​Antalya'da ormanlar alev alev

Antalya’nın Alanya ilçesindeki Sapadere Kanyonu’nda henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Sıcak hava ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen ve yaklaşık 30 hektara yayılan yangına karadan ve havadan müdahaleye başlandı. Manavgat Bereket Mahallesi Dere mevkisindeki tarım arazisinde çıkan ve ormana sıçrayan yangın kontorl altına alındı.

VALİ, ZOR BİR YANGIN DEDİ

Yangının büyümesi nedeniyle jandarma ekipleri yerleşim yerlerini tahliye etmeye başladı. Zirvede yangına müdahale eden kara ekipleri ise yangından dolayı geri çekildi. Zirvede ise bir arazöz yangının içerisinde kalarak kullanılmaz hale geldi. Orman işçilerinin de yaralandığı belirtilirken bölgeye ambulans sevk edildi. Yangına bölgeye sevk edilen iş makineleri de müdahale etmeye başlarken, yangını söndürme çalışmaları yoğunlukla havadan devam etti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu,Alanya'daki yangın için, "Yangın zor bir yangın, kolay bir yangın değil. Birincisi rüzgar çok. İki kızılçam yoğun, bunlar çok kolay yanan ağaç cinsi. Üç, hava çok kurak. Yangın bölgesinde 20'ye yakın ev ihtiyaten boşaltıldı. Şu anda can kaybı yok, yaralanan kimse yok" ifadelerini kullandı.


CAMİLERDE ORMAN
YANGINI VAAZI

Manavgat ilçesi Bereket Mahallesi Dere mevkisindeki tarım arazisinde henüz belirlenmeyen bir nedenle başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı.

Kısa sürede büyüyen yangına, ilk etapta Manavgat Orman İşletme Müdürlüğüne ait iki arazöz ile müdahale edildi. Yangın çalışmların ardından kontrol altına alındı.Bölgede bulunan inşaat halindeki iki evin, yangının arasında kaldığı görüldü. Öte yandan, Antalya Müftüsü Osman Artan, sıcak hava ve rüzgarın yangın riskini artırdığını belirterek, orman yangınları konusunda vaaz ve hutbelerde cemaatin uyarılmasını istedi. Bunun üzerine, camilerde vatandaşların yangın konusunda bilinçli olması amacıyla vaaz verilmesine ve hutbelerin okunmasına başlandı.

#Antalya
#Alanya
#Manavgat
7 yıl önce